Pocetna Ekonomija Uspešno završen drugi ciklus obuke za korisnike programa „START-UP“

Uspešno završen drugi ciklus obuke za korisnike programa „START-UP“

1133
0
Podelite

Nakon promocije Programa podrške preduzetništvu i samozapošljavanju u organizaciji Privredne komore Srbije RPK Zlatiborskog upravnog okruga, održana su dva ciklusa obuke za izradu poslovnog plana za polaznike zainteresovane da koriste sredtva programa.

Tokom petodnevne  obuke u RPK Užice, koja je održana u periodu od 20.do 24. januara 2020.godine polaznici su detaljno upoznati sa osnovnim principima izrade poslovnog plana, koji je preduslov za podnošenje zahteva za učešće u samom programu podrške preduzetništvu i samozapošljavanju.

Od 12 polaznika koji su završili obuku u RPK Užice, 4 su privredna društva, 4 preduzetnici a 4 fizička lica  koja imaju nameru da započnu posao i registruju sopstvene preduzetničke radnje. U ovom krugu obuke nije bilo učešća registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Najveći broj polaznika bio je sa područja opštine Arilje, Čajetine i Užica. Poslovne ideje koje su bile obrađivane tokom petodnevne obuke bile su iz različitih privrednih sektora- od turizma i ugostiteljstva, prehrambene i tekstilne industrije, do proizvodnje igračaka i pružanja specifičnih usluga vlasnicima teretnih i putničkih vozila.

Polaznici obuke veoma su zadovoljni stečenim znanjima, koja su preduslov za uspešno apliciranje kod partnerskih banaka.