Pocetna Društvo Školska slava i svetosavske zahvalnice

Školska slava i svetosavske zahvalnice

1139
0
Podelite

U predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama danas je svečano obeležena školska slava Savindan.  Za istaknuti rad u obrazovanju Svetosavske zahvalnice  Grada Užica dodeljene su Veri Bosiljčić iz vrtića “Maslačak” u Sevojnu, Vesni Lučić, nastavnici istorije Osnovne škole Stari grad i Biljani Ugren Kovačević, profesorki stručnih predmeta u Umetničkoj školi Užice.

Vera Bosiljčić iz vrtića “Maslačak” navodi da sada posle 25 godina rada njen trud je zabeležen i zahvalna je na podršci kolega. Zahvalnicu joj je uručio Ivan Stanisavljević, zamenik gradonačelnika.

-Ova Svetosavska zahvalnica  mi mnogo znači, srećna sam i ponosna. Ali ovo priznanje traži da to i dalje kroz rad opravdam. Osećam se ispunjeno, jer nije bilo uzalud ulagati sebe i ovo je tako lep osećaj. Dela ipak ostaju iza nas-istakla je Bosiljčić.

Mališani  u vrtićima priredili programe a svečano je bilo i u Osnovnoj školi Stari grad. Školsku slavu čestitala im je Marija Trmčić Bogojević, članica Gradskog veća koja je i uručila Svetosavsku zahvalnicu nastavnici istorije Vesna Lučić.

-Velika čast i odgovornost je dobiti ovu nagradu, ali to je nagrada i za sve učenike, roditelje i moje kolege. Autor i koautor sam nekoliko udžbenika, radnih sveski, voditelj seminara, učesnik međunarodnih, nacionalnih i lokalnih projekata kao i projekata sa Društvom istoričara o znamenitim Užičanima. Ovo je živ proces i uvek dobijate novu ideju, nadograđujete sebe da biste bili dobar prosvetni radnik-zaključila je Lučić.

U Umetničkoj školi uz prigodan program učenika Svetosavsku zahvalicu Biljani Ugren Kovačević, profesorki stručnih predmeta uručio je Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada.

Profesorka Kovačević je 18 godina u Umetničkoj školi i u grupi je osnivača ove škole, a za ovo priznanje kaže da je prijatno iznenadilo.

-Iako se mi trudimo da radimo najbolje što možemo, važno je i kad vam neko drugi to kaže.Rad u Umetničkoj školi je drugačiji, poseban iako to nije direktno moja struka pronašla sam se i zavoljna sam što sam tu ostala. Nadam se da sam sa onim što sam uradila napravila nešto što se smatra dobrim, a ovo je potvrda koju sam dobila ovom nagradom-rekla je Kovačević.

Predsednik Skupštine grada Branislav Mitrović u svom obraćanju podsetio je na važnost svetosavlja naglašavajući da sa svake ove akademije učenici i profesori ponesu malu “ klicu” i ogromnu želju Svetog Save da promeni na bolje sebe i zemlji i da svako od nas učini nešto dobro.