Pocetna Društvo Ski centar Tornik dobio plavu stazu za početnike 

Ski centar Tornik dobio plavu stazu za početnike 

4691
0
Podelite

U Ski centar Tornik na Zlatiboru otvorena je dugoočekivana laka,  plava staza  namenjena skijašima početnicima.

Početak korišćenja nove staze Stankova razvan  označilo je svečano paljenje baklji,a prvi skijaši na njoj bili su polaznici zlatiborskih ski škola. Po kategorizaciji staza je laka  i prema rečima samih skijaša nedostajala je poznatom ski centru.

-Staza je duga dva kilometra i kompletno je pokrivena sistemom za veštačko osnežavanje. Namenjena je skijašima početnicima i onima sa malo slabijim skijaškim umećem. Zahvaljujući sistemima za osnežavanje uopšte imamo skijanje na Torniku, s obzirom da smo sezonu počeli malo kasnije zbog nedostatka prirodnih padavina i s obzirom na činjenicu da su bile visoke temperature– rekla je Ana Jovanović iz Skijališta Srbije koja je izrazila zadovoljstvo kako protiče skijaška sezona na Torniku.

Ona je podsetila da je skijaška sezona  počela 4. januara kada je u Ski centru Tornik oboren  apsolutni rekord posećenosti s obzirom da je bilo preko 11.000 posetilaca, što skijaša što onih koji su se opredelili za panoramsku vožnju žičarom.

-Od tada do danas u proseku na Ski centru Tornik skija između 1300 i 2000 skijaša – rekla je Jovanović u ime Skijališta Srbije koja su danas posetiocima pružile popust od 30 odsto na dnevne i poludnevne karte.

Dragomir Šuluburić iz Guče kaže da je staza odlična, “plave težine” za početnike i njihovu vežbu.  -Staza je odlična i zaista je nedostajala Ski centru Tornik. Početnicima je najpotrebnija. Ja sam iskusan skijaš oko petnaest glodina i moja preporuka jeste svima da uče skijanje i dođu na Tornik na novu stazu – rekao je skijaš iz centra Dragačeva.

-Staza mi se čini divno, predivan je osećaj biti na ovoj stazi, na njoj ima jačih i blažih varijanti, i za početnike i učenje je idealna – navodi Aleksandar Golubović iz Užica koji kako kaže skija ceo život i uvek ponavalja istinu da je lepše na Torniku nego pored kompjutera.

– Staza je idealna, dobra, po malo tvrda, prava staza. Staza je ekstra – ocenio je zaljubljenik u Zlatibor i skijanje Ljubiša Drobnjaković, poreklom iz Nove Varoši  koji živi u Beogradu.