Pocetna Društvo Priboj šampion bezgotovinskog plaćanja

Priboj šampion bezgotovinskog plaćanja

2451
0
Podelite

Opština Priboj osvojila je prvo mesto na takmičenju “Šampioni bezgotovinskog plaćanja” i zajedno sa svojim građanima, koji su karticama plaćali takse, naknade i poreze na šalterima opštinske uprave, dobila dečije igralište u vrednosti od 20.000 evra, saopšteno je na svečanom proglašenju pobednika, u zgradi Narodne skupštine.

U takmičenju organizovanom pod sloganom „Plati karticom i pobedi“ učestvovalo je 60 lokalnih samouprava i tokom šest meseci njihovi građani bezgotovinski su platili 13.500 taksi, naknada i poreza u iznosu većem od 20 miliona dinara. Time su sebi uštedeli i do 500 dana odlazaka na šaltere banaka i pošta kako bi doneli uplatnice kao dokaz o uplati nameta.

Takmičenje “Šampioni bezgotovinskog plaćanja” organizovala je Kancelarija za IT I eUpravu u saradnji s NALED-om i uz podršku kompanija Mastercard i Visa. Drugo i treće mesto osvojili su Crna Trava i Irig, a iza njih su se našli Sombor, Vranje, Pančevo, Šabac, Novi Sad, Žabalj i Leskovac. Pet prvoplasiranih zaslužili su izradu internet prezentacije „U službi građana“, u skladu sa standardima veb sajta Vlade Srbije.