Pocetna Košarka Poraz košarkaša

Poraz košarkaša

2548
0
Podelite

U 16. kolu Košarkaške lige Srbije košarkaši Slobode izgubili su večeras u Užicu meč protiv čačanskog Borca rezultatom 77:89.

Košarkaši Slobode su doživeli poraz u derbi utakmici protiv čačanskog Borca ali su i pored toga zadržali drugu poziciju na tabeli. Osim na samom startu kada je Sloboda imala prednost 5:1, Borac je tokom cele utakmice imao vođstvo koje je u trećoj četvrtini išlo i na +18.

U punoj hali u Velikom parku, Čačani su od početka u blagoj prednosti, uglavnom poenima Majstorovića i Đokovića i na odmor između četvrtina odlaze sa 23:28.

2500 gledalca je moglo da uživa u dobroj i dinamičnoj igri obe ekipe, a Borac je na kraju pokazao zbog čega je lider KLS i ABA 2 lige.

Kod Slobode se istakao Nikolić sa 26 poena i fascinantno je to da je ovaj mladi centar Slobode u igri proveo 38 minuta. Upisao je 11 skokova i dve asistencije za indeks 34. Pored njega dvocifreni su bili Kutlešić sa 13 i Simović sa 10 poena.

Kod gostiju su čak petorica igrača imala dvocifren učinak, Majstorović 17, Đoković i Tajler po 16, Miletić je ubacio 11 a Nerandžić 10 koševa. Za dva poena Čačani su imali procenat 62% nasparam Slobodinih 42. Sloboda nije iskoristila čak 12 slobodnih bacanja pa i to može biti uzrok večerašnjeg poraza ali ne treba biti neskroman i kriviti ove momke za poraz.

Ova ekipa je u dosadašnjem delu prvenstva pokazala da je prava i da hemija koja postoji među njima i te kako radi. Drugo mesto, završnica kupa Radivoja Koraća i odlične igre su nešto što ih prati i nema sumnje da će bez obzira na ovaj poraz nastaviti tamo gde su stali pre Borca.

Borac je prvoplasiran na tabeli KLS sa 31 bodom, dok Sloboda ostaje drugoplasirana sa 29 bodova.

U sledećem kolu, u subotu 25. januara, košarkaši Slobode gostuju ekipi Dunava iz Starih Banovaca.