Pocetna Politika Stamatović predsednik Zdrave Srbije

Stamatović predsednik Zdrave Srbije

1907
0
Podelite

Na Zlatiboru je održana Izborna skupština Zdrave Srbije (ZS) na kojoj je za predsednika izabran Milan Stamatović, aktuelni predsednik opštine Čajetina , a za potpredsednike Veroljub Stevanović, Mlan Paroški i Bojana Božanić.

Skupština je na Bogojevaljenje održana u hotelu “Tornik”uz prisustvo preko hiljadu delegata iz raznih delova Srbije, najviše iz njenog zapadnog dela.

Skup je počeo himnom “Bože pravde”, a konstituisanjem organa stranke zaokružen je proces stvaranja Zdrave Srbije koji je započet 2017. godine kada je formiran njen Inicijativni odbor u selu Ljubišu.

Predsednik ZS Milan Stamatović zahvalio je delegatima na ukazanom poverenju i svima koji su podržali ideju i program Zdrave Srbije, jedne od retkih partija koja je nastala u unutrašnjosti Srbije uz poruku da se ubuduće više pažnje mora obratiti baš unutrašnjosti Srbije koja je iznela sve krizne momente u istorijisrpskog naroda kao što to i danas čini.

– Kroz političko delovanje ćemo dokazati našim vlastodršcima da i u malim sredinama žive uspešni ljudi, da postoje male kompanije koje daju veliki doprinos republičkom budžetu i srpskoj ekonomiji i svetu – rekao je Stamatović koji je najavio dalje širenje stranke koja je sada prisutna u oko dve stotine lokalnih samouprava.

On je naveo da se program Zdrava Srbije zasniva za zaštiti nacionalne ekonomije, decentralizaciji, oporavku srpske privrede, a posebna pažnja biće posvećena populacionoj politici i razvoju srpskog sela.

Predsednik Zdrave Srbije je rekao da ova stranka izlazi na lokalne izbore, jer nema pravo da se neodgovorno ponaša prema svojim gradjanima i s obzirom na rezultate i potencijale koje Zdrava Srbija ima u Zapadnoj Srbiji to treba da iskoristi na lokalnim izborima. On je pri tom rekao da aktuelna vlast treba da razdvoji lokalne od parlamentarnih izbora, a ukoliko tako ne bude Predsedništvo ZS-a će doneti odluku o izlasku na parlamentarne.

Veroljub Stevanović, kako je rekao tipičan Šumadinac u Zdravoj Srbiji poručio je na Izbornoj skupštini ZS na Zlatiboru da ljudi koji su se dokazali u vodjenju lokalnih samouprava u regionu hoće da budu zajedno i da će u Zdravoj Srbiji biti uspešni ljudi.

-Srbiju treba obnoviti i ovaj glas sa Zlatibora treba da čuje cela Srbija! Ovaj dan donosi nešto posebno i zato vas ponovo pozdravljam sa Hristos se javi – rekao je Stevanović.

Književnik Ljubivoje Ršumović najpre je prisutnima preneo pozdrave i SMS poruku književnika Matije Bećkovića da “nema prečeg zadatka nego da nam Srbija ozdravi” što je i program Zdrave Srbije.

Želeći uspeh u radu stranke pesnik Ljuba Ršumović završio je svoje svoje obraćanje kazivanjem svoje pesme “Zdravica” , i poželeo da nam se deca radjaju, da “bela kuga ode sa ovih prostora”, jer bez dece – ukrasa sveta nema naroda niti zdrave Srbije.

Odnedavno partneri na političkoj sceni Srbije Šapićev SPAS u Zdravoj Srbiji vidi iskrenog partnera i da žele da ostave trag po dobru na srpskoj političkoj sceni.

-Milana poznajem dugo i da se ne slažemo oko najvažnijih stvari naravno da ne bih pravio bilo kakvu vrstu udruživanja. Svaki lokal ima svoje specifičnosti i svako od nas pokazao je vodi računa o svom lokalu. Videćemo šta donosi proleće i izbori – rekao je Šapić i na pitanje o smanjenju cenzusa na 3 odsto kaže da ne bi glasao za njega da je poslanik u Skupštini, ali bi bio licemenran da kaže da mu to ne odgovara. Aleksandar Šapić navodi da nije stvar u tome da li nešto u politici nekome odgovara ili ne, već šta je dobro za društvo i narod.

Blagoslov za održavanje skupa Zdrave Srbije na Zlatiboru pružio je i iguman manastira Hilandar, Metodije koji je poručio “Budite skromni prema sebi, a izdašni prema Srbiji”.

Reči zahvalnosti predsedniku čajetinske opštine i predsedniku Zdrave Srbije u ime Udruženja raseljenih lica sa Kosova i Metohije, Srba, Goranaca, Roma uputio je Saša Pešić.

-Naši Zlatiborci pokazalai su nam ljubav i pomagali kada su mnogi od nas okretali glavu i sećali nas se samo pred izbore. Srećni smo što Zdrava Srbija ulazi u borbu za ozdravljenje i svetosavku Srbiju – rekao je Pešić na Izbornoj skupštini.

Skupu su pored predsednika njenih odbora u Srbiji prisustvovavi i Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola, profesori Miladin Ševarlić i Ljubodrag Savić i gosti iz Herceg Novog i drugih mesta.