Pocetna Politika Parlić: Moderno vreme ne može da počne bez starih vrednosti

Parlić: Moderno vreme ne može da počne bez starih vrednosti

1880
0
Podelite

Ivana Parlić iz Narodne stranke kaže da je ”možda neobično da se u 21. veku u Evropi, građanima poželi da se izbore za izbore, ali nažalost, ne i u našoj zemlji.

– Dakle, u Srbiji u 2020. godini borimo se ponovo za slobodu, jer borba za izbore koji se ne dobijaju zloupotrebom medija, ucenom građana i političkim zlostavljanjem institucija je u stvari borba za slobodu.  Nije u redu što moramo da se borimo za ono što nam neotuđivo pripada.  Ali upravo je svest o tome, šta nam kao građanima pripada najduži  korak. Sledeći korak je da razumemo da ne smemo da govorimo o “minimalnim uslovima za izbore” i “manje ili više slobodnim izborima”, jer sloboda da se bira preduslov je izbora, ako nema slobode da se bira, to nisu izbori – navodi za “Vesti” poverenica Narodne stranke iz Užica, povodom kampanje SZS  za bojkot izbora.

Ona dodaje da nas je propaganda, medijska mašinerija u prethodnim godinama navikla na razne minimume i razne oblike nesloboda: minimalne uslove za izbore, minimalnu platu, minimalu potrošačku korpu i prihvatanje raznih nenormalnosti, pa i da je kršenje zakona i gaženje  prava normalno, kako kaže ukoliko to rade predstavnici vlasti!

-Tih “navika” moramo se osloboditi u ovoj godini. Prava nam pripadaju u punom kapacitetu, ili su uzurpirana kršenjem zakona. Niko nam ih ne dodeljuje. Prava i slobode nisu milostinja. Drago mi je da sve veći broj naših sugrađana to razume i da i pored ogromne količine medijskog otrova, Srbija se budi iz medijske narkoze i društvene apatije. Naši sugrađani sve otvorenije pokazuju da ne žele da naša zemlja bude prezadužena kolonija, naši sugrađani ucenjeni botovi, a svi mi najjeftinija radna snaga u Evropi. Ne samo da smo najmanje plaćeni, već imamo i jednu novu vrstu ucenjenih glasača – zaposlene na određeno vreme u javnim preduzećima i novu vrstu obespravljenih radnika, zaposlene na privremenim i povremenim poslovima. Ovo je pravo vreme da se prisetimo da je  naš prvi, Sretenjski ustav, garantovao  slobodu svakom robu koji stupi na tlo Srbije. Gde je Srbija danas? Da li kod nas nastaje nova vrsta robova? Kom veku pripada današnje ograničavanje slobode izbora, vladavina pojedinaca, nasilje nad zakonima, političko maltretiranje građana, obesmišljeno obrazovanje, poniznost političara prema tuđim, a gaženje sopstvenih naconalnih interesa – navodi poverenica Narodne stranke u Užicu.  Ona poziva sve na solidarnost  u ovoj godini, jer sloboda postoji samo ako postoji i za drugoga.

-Vratimo dostojanstvo našim ucenjenim sugrađanima i onima koji nisu ni svesni da im sloboda nedostaje. Onima koji ne razumeju da su “tri hiljade za gospodina”, predizborni paketi hrane i sendvič, nije pomoć, već čin poniženja vredan prezira i akt grubog pritiska i  kršenja zakona vredan oštre kazne. Među njima su i oni koje zovemo botovi, plaćeni našim parama da stvaraju privid opšte podrške  zaglupljuju – nas. Ove godine tom apsurdu mora doći kraj.  Ko o tome odlučuje? Samo mi. Moć je kod nas.Zato, dok se mediji trude da nam zgade politiku, pogledajte kome smo prepustili da se njome bavi. Ove godine hajdemo da mi  donesemo tu važnu odluku – u kakvoj ćemo zemlji da živimo. Zato nam želim dovoljno mudrosti da prepoznamo svoju snagu i dovoljno vere da vratimo Srbiju u 21. vek. Moderno vreme ne može u Srbiji da počne bez starih vrednosti – slobode i dostojanstva – zaključuje Parlić.