Pocetna Društvo Novogodišnji paketići za potomke veterana

Novogodišnji paketići za potomke veterana

1774
0
Podelite

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Udruženju veterana u Užicu dodeljeni su paketići potomcima poginulih veterana ratova devedesetih.

Između ostalih, paketići su uručeni unucima Ivice Marinkovića (poginuo kod Višegrada 1992. godine) iz Užica, Nemanji i Sofiji i bratancu i bratanici Novaka Ćirkovića (poginuo kod Cavtata 1992. godine) iz Ribaševine Jovanu i Jovani. Na pitanje o potrebama porodica poginulih boraca Marinkovićeva ćerka Bojana nam je rekla da bi valjalo kada deca veterana stasaju za posao država pomogne. Ovom prilikom Udruženje je dodelilo još desetak paketića sinovima i ćerkama veterana, a podršku ovoj akciji pružio je grad Užice.

Predsednik Ranko Obradović navodi da je delegacija Udruženja veterana imala više sastanaka sa odgovornima u užičkoj gradskoj upravi i da su na dobrom putu da reše neka od pitanja: subvencije najugroženijim veteranima prilikom plaćanja INFO stana uključujući reprogram dugovanja koji je u pojedinim gradovima na rok od tri, pet, pa čak i deset godina.. Zatim da se reguliše zdravstveno osiguranje za porodice veterana koje nisu u radnom odnosu, da se prilikom izgradnje socijalnih stanova određen procenat stanova da veteranima koji nemaju rešeno stambeno pitanje, popust u gradskom saobraćaju i ostvari prednost prilikom zapošljavanja…Obradović dodaje da užiči veterani nisu saglasni sa Nacrtom zakona, jer većina od njihovih 14 zahteva nisu prihvaćeni među kojima i zahtev za borački dodatak. Tokom ratova devedesetih sa područja grada Užica život su izgubila 23 pripadnika Vojske Srbije.