Pocetna Društvo I ove godine vaučeri za odmor u Srbiji

I ove godine vaučeri za odmor u Srbiji

1831
0
Podelite

Petu godinu zaredom Vlada Srbije građanima dodeljuje vaučere za odmor u Srbiji i to “pravo” je, do sada, iskoristilo skoro 400.000 ljudi, a ove godine Vlada je usvojila Uredbu koja predviđa dodelu novih 100.000 vaučera u smeštajnim objektima Srbije.

Prva lista ugostiteljskih objekata koji će primati turiste sa vaučerima Vlade Srbije objavljena je 31. decembra na sajtu Ministarstva turizma, a lista ugostitelja ažurira se svakog petka.

Ove godine se očekuje da će građani moći da biraju među više od 1.500 hotela, apartmana i ostalih kategorisanih objekata.

Na listi se trenutno nalazi najviše ugostiteljskih objekata iz Sokobanje i Zlatibora. Svoje smeštajne kapacitete ponudili su i ugostitelji sa Tare, Kopaonika, Divčibara, Palića, Zlatara, Srebrnog jezera, kao i iz Vrnjačke Banje, Banje Koviljače, Ribarske banje, Mionice, Knića, Kragujevca, Gornje Trepče.

Svi koji žele da odu na odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara mogu da se prijave na šalteru najbliže Pošte.

Pravo na dobijanje vaučera imaju, kao i do sada, penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Pravo na vaučer, korisnik može ostvariti samo po jednom od navedenih osnova u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta u trajanju od najmanje pet noćenja.

Građani koji imaju pravo na korišćenje vaučera, u obavezi su da na šalterima “Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Vaučer će moći da se koristi isključivo u ugostiteljskom objektu u kom je izvršena rezervacija smeštaja, jer će ime ugostiteljskog objekta biti odštampano na samom vaučeru.