Pocetna Društvo Kutak za mališane

Kutak za mališane

1322
0
Podelite

Železnička stanica u Užicu je prva stanica u Srbiji u kojoj su “Infrastrukture železnica  Srbije” napravile dečju igraonicu na veliku radost najmlađih.

Tobogan, ljuljaška, kućica, klackalica i neizostavna novogodišnja jelka. Na spratu Železničke stanice u Užicu odnedavno postoji kutak za mališane, najdraže putnike srpske  železnice.  Radojka Avramović, šef Sekcije za saobraćajne poslove Užice u “Infrastrukturi železnice Srbije” izražava zadovoljstvo što je ovakvo igralište prvi put postavljeno u Užicu.

-Po prvi put “Infrastruktura železnice Srbije” rade jedan ovakav sadržaj za najmlađe, korisnike naših usluga – putnika i najmlađih koji će se naći na ovom prostoru. Zadovoljstvo nam je što je ovog igralište po prvi put urađeno u stanici Užice. Naravno “Infrastruktura železnice Srbije” će i dalje sprovoditi aktivnosti i na drugim stanicama širom Srbije i praviti ovakve sadržaje  –  dodaje Avramović.

U toku je i rekonstrukcija  stanične zgrade koju je odavno načeo zub vremena.

-”Infrastruktura železnice Srbije”  uložila je velika sredstva u rekonstrukciju stanične zgrade u Užicu tako da se već vidi lepši izgled stanice i njen sjaj, počev od fasade i unutrašnjeg uređenja. Rekonstruisan je i uređen sanitarni čvor, zamenjeni prozori i instalacije. I najvažnije, saniran je krov i neće više biti prokišnjavanja. Kupola je arhitektonski ukras ne samo naše stanice, već i ovog dela grada, tako da stanica daje poseban pečat i izgled Gradu i naravno i stanici – kaže Radojka Avramović uz želje da deca sa uživanjem koriste dečju igranicu i da  sa ove stanice uvek odu sa lepim utiscima.