Pocetna Čajetina Stamatović i Šapić ipak zajedno

Stamatović i Šapić ipak zajedno

881
1
Podelite

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović potpisali su danas dokument o budućem udruživanju i političkoj saradnji te dve organizacije.

Šapić je u prostorijama SPAS-a u Beogradu kazao da je sa Stamatovićem doneo odluku o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, jer bi kako je rekao, bilo licemerno da oni su predsednici opština i bilo bi licemerno da sede na čelu opština, a da ne izađu na lokalne izbore.

„Dokument smo nazvali ’Politički okvir udruživanja patriota’ i on podrazumeva okvire političkog delovanja oko kojih smo se usaglasili i na kojima planiramo buduću političku saradnju. Naša saradnja, iako nije bila javna na ovaj način, traje već godinama, i jedni smo od retkih predsednika opština koji smo uspeli da pobedimo mašineriju kao što je Srpska napredna stranka u svojim lokalnim sredinama“, izjavio je Šapić, a saopštio SPAS.

Milan Stamatović je izjavio da će odluku o izlasku na lokalne izbore doneti stranački organi.

„Odluku o izlasku na parlamentarne izbore doneću na svojim stranačkim organima u januaru i verujem da smo blizu odluke da na njih i izadjemo, jer teško je objasniti biračima zašto izlaze na lokalnom nivou, a ne izlaze na parlamentarnom nivou. Nadam se da će Skupština stranke o tome doneti ispravnu i dobru odluku za Srbiju“, kazao je on.

Šapić i Stamatović su pozvali sve lokalne organizacije, udruženja gradjana koji deluju na lokalu, a u njihovoj politici vide prostor za saradnju i saglasne su sa političkim načelima ovih organizacija, da im se pridruže kako bi „zajedničkim snagama radili u najboljem interesu Srbije“.

1 komentar

  1. Izborni inženjering je jedino čime se vlast ozbiljno bavi, a ova dvojica su samo jedni od produkata. Čitasmo ovde rat saopštenjima „na krv i nož“ između Petkovića i Stamatovića, a onda kao po komandi tajac, jer je po komandi i počelo! Neko se dogovorio.
    A kako se bave drugim stvarima, najbolje se vidi po stanju trotoara, ivičnjaka, ograda i zelenila oko trotoara kada peške krenete preko Dovarja, pa prođete Krčagovom do bolnice i dalje ka Senjaku…

Ostavite odgovor