Pocetna Čajetina STAMATOVIĆ: Nismo potpisali sporazum sa Šapićem

STAMATOVIĆ: Nismo potpisali sporazum sa Šapićem

774
0
Podelite

Zdrava Srbija će izaći na lokalne izbore, a o učešću na parlamentarnim odlučiće onda kad oni budu raspisani, izjavio je Milan Stamatović, predsednik ove stranke. On kaže da ni sa kim, pa ni sa strankom Aleksandra Šapića, nisu potpisali nikakav koaliconi sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, te da su i dalje deo Saveza za Srbiju, rekao je Stamatović. On je povodom medijskih napisa da će ova stranka izaći na parlamentarne izbore zajedno sa Srpskim patriotskim savezom (SPAS), rekao da se sa Aleksandrom Šapićem odavno poznaje i sa njim deli dosta sličnih razmišljanja o budućnosti Srbije.

Stamatović smatra da nije dovoljan ustupak vlasti u tome da naredni izbori, i parlamentarni i lokalni, budu održani u poslednjem zakonskom roku, jer dok se ne ispuni većina krucijalnih zahteva opozicije, nema uslova za raspisivanje parlamentarnih izbora, pa zato vlast mora da učini još jedan korak i, u dogovoru sa opozicijom, donese odluku da se 26. aprila održe samo lokalni izbori, a da opozicija pokaže dobru volju tako što će učestvovati na tim izborima.

– Pošto postoji manjak poverenja sa obe strane u poteze koje će povlačiti suprotna strana, opozicija ne veruje da će vlast primeniti čak ni ono što je dogovoreno tokom dijaloga, uz posredovanje Evropskog parlamenta. Zato bi izlazak na redovne lokalne izbore koji bi mogli da se održe 26. aprila bio istovremeno ustupak opozicije vlasti, ali i generalna provera da li je režim spreman da ispuni ono što je obećao – ističe Stamatović, dodajući da bi vlast donošenjem “leks specijalisa” koji bi imao opštu podršku svih političkih činilaca u našoj zemlji, i vlasti i opozicije, trebalo da pomeri termin parlamentarnih izbora za najmanje šest meseci, uz uslov da tehnička prelazna vlada, u koju bi ušli koministri iz opozicije, pripremi sve preduslove za održavanje normalnih, demokratskih izbora čije bi rezultate svi bespogovorno prihvatili.

Ostavite odgovor