Pocetna Društvo Sevojnički budžet skoro 20 miliona dinara

Sevojnički budžet skoro 20 miliona dinara

687
0
Podelite

Odbornici Gradske opštine Sevojno usvojili su budžet za sledeću godinu u iznosu od 19. 875.600 dinara. U odnosu na prethodnu godinu izdvojena sredstva za sevojničku opštinu veća su za dva miliona dinara.

Pored ovih sredstava, projekcijom gradskog budžeta planirano je i 10 miliona direktnih investicija za Gradsku opštinu Sevojno.

“Od tih deset miliona, polovina je predviđena za infrastrukturu, odnosno za putne pravce, tri miliona za čišćenje Crkvarskog potoka, a 1,5 milion za završetak rasvete u ulici Heroja Dejovića i kraku koji vodi ka bivšoj Mlekari. Za završetak opremanja stare škole opredeljeno je 500.000 dinara”, kaže Ivan Marić, predsednik Gradske opštine Sevojno.

Poslednjoj sednici Skupštine Gradske opštine Sevojno u ovoj godini, prisustvovali su i odbornici opozicije koji projektovani budžet ocenju kao neprihvatljiv i neracionalan.

“Neprihvatljivo je potrošiti 15 miliona, kako bi se podelilo pet miliona. Ono što se mi borimo je da budžet bude uvećan. Iako smo tražili da se donese Plan lokalno- ekonomskog razvoja i dobili uveravanja da će se to desiti, za sada su to ostala prazna obećanja. Zato se i građani Sevojna i mi pitamo na osnovu čega su ti ljudi angažovani, šta oni rade, šta sprovode, kada ne postoji nikakav plan”, kaže Bogosav Mihailović, šef odborničke grupe “Ujedinjeni pobeđujemo za Sevojno”.

Budžetom grada Užica za narednu godinu planirana su i četiri miliona dinara za infrastrukturne projekte na teritoriji opštine Sevojno, koji će se realizovati po principu udruživanja. Zainteresovani građani za planirane investicije treba da izdvoje trećinu potrebnih sredstava.

Ostavite odgovor