Pocetna Politika SPS se priprema za izbore

SPS se priprema za izbore

614
0
Podelite

U Užicu je održan sastanak rukovodstava Socijalističke partije Srbije iz Zlatiborskog okruga u sklopu priprema za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore za koje se pretpostavlja da će  biti održani početkom maja.

Potpredsednik SPS-a i potpredsednik Narodne skupštine Srbije, Djordje Milićević  rekao je  da će  ova stranka na izborima nastupiti sa koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom i da je cilj da na izbornim listama bude što više novih ljudi koji će uz iskustvo i mudrost ostvariti dobar  izborni rezultat.

– Vreme izbora nije za nas  vreme glamuroznih i spektakularnih izbornih kampanja već je period kampanje za SPS vreme velikog razgovora i dogovora sa gradjanima o tome šta ćemo zajedno raditi u naredom vremenu – rekao je Milićević uoči sastanka u Užicu uz napomenu da će se  socijalisti ponašati ozbiljno i odgovorno i obavljati  stranačke aktivnosti van perioda obavljanja funkcija u mandatu za koji su dobili poverenje gradjana.

Milićević koji je koordinator rada SPS-a za zapadnu Srbiju kaže da u stranci „funkcija nikome nije zagarantovana, već će svako  morati da je potvrdi i dokaže izbornim rezultatom i radom u narednom periodu“. On dodaje da su  predsednik SNS Aleksandar Vučič i predsednik SPS-a Ivica Dačić napravili dugoročno i strateško  partnerstvo čiji su rezultati vidljivi i da su u SPS-u ubedjeni  da će rezultate gradjani prepoznati na narednim izborima.

– Mi smo stranka sa 29 godina političkog staža i relevantan politički činilac.Ostali smo verni ideji socijalne pravde i odbrane državnih i nacionalnih interesa i borbi za običnog čoveka – rekao je potpredsednika SPS-a govoreći o o temeljnim principima na kojima će počivati i  ova predizborna kampanja.

Član Predsedništva SPS-a i predsednik Gradskog odbora užičkih socijalista Nedjo Jovanović navodi da je užički odbor zvanično otpočeo izbornu kampanju i da pred gradjane izlazi sa jasnim porukama o Užicu kao gradu koji će gradjanima omogućiti bolji život.

– Naša koalicija sa SNS-om je funkcionisala dobro, ali to ne znači da ne može i mora da bude još bolje. Dosledno i posvećeno ćemo se baviti pitanjima gradjana Užica i na njih odgovoriti na najbolji način, a to je da Užice bude grad u koji će se mladi vraćati i koji neće biti grad u koji  se vraća 2-3 odsto studenata  i nastavlja svoj život ovde. Želimo  tu sliku da promenimo  i spremni da se uhvatimo sa svim  izazovima – navodi Jovanović uz napomenu da su užički socijalisti kadrovski spremni da odgovore na sva iskusenja i izazove.

On dodaje da shodno odredbama Ustava i zakonima koji odredjuju ovu materiju početak maja meseca krajnji rok za održavanje izbora koji će najverovatnije biti objedinjeni i održani početkom maja.

Ostavite odgovor