Pocetna Politika Peticija za slobodu Aleksandra Obradovića

Peticija za slobodu Aleksandra Obradovića

897
1
Podelite

Udruženje građana “1 od 5 miliona Užice” organizovalo je akciju prikupljanja potpisa za
obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića uzbunjivača iz vojne
fabrike „Krušik“ iz Valjeva, koji se nalazi u kućnom pritvoru.

Za nepunih sat vremena na štandu ispred Robne kuće “Beograd” u Užicu prikupljeno je preko sto potpisa naveli su organizatori uz reči zahvalnosti Užičanima koji su se potpisivanju peticije odazavali u velikom broju.

-Kao građani moramo da se odlučimo u kakvoj ćemo državi živeti. Da li će se ta država zvati Divlji Zapad u kojoj će podela biti na kauboje i Indijance i u kojoj će jedini zakon koji važi biti zakon sile, ili će to bidi normalna država u kojoj se znaju pravila igre. I zato smo organizovali akciju za slobodu čoveka kome je opšti interes bio u prvom planu i gde je kao uzbunjivač ukazao na nepravilnosti rada u fabrici oružja Krušik – rekao je Nebojša Kostić iz Stranke slobode i pravde.

Advokat Mirko Filipović dodaje da je na mestu potpisivanja kao građanin jer se ostio lično prozvan hapšenjem Aleksandra Obradovića kako bi se uključio u borbu za njegovo oslobođenje.

-Ja sam na ovom mestu zbog Aleksandra Obradovića. Smatram da niko ne treba da pravi razlike i da ne dođe da potpiše ovu peticiju zato što ne podržava nekog iz Saveza za Srbiju. Ovo je jedan opšti interes i ko god ima lični dignitet dužan je da dođe i podrži peticiju koja se može potpisati i online – rekao je advokat Filipović.

On je dodao da ptecija bilo kakve vrste ne može odrediti postupanje tužioca, ali ona ukazuje na nezadovoljstvo građana, jer očigledno nemamo nezavoisne pravosudne organe i mi kao građani na ovaj način ukazujemo da oni treb a da se drže zakona.

1 komentar

  1. Puna podrška utamničenom uzbunjivaču!
    Fašistička sekta teroriše i rasteruje normalne ljude i decu iz Srbije!
    Nećemo imati kome da kažemo dobar dan uskoro!
    Srbija postaje neka vrsta logora!

Ostavite odgovor