Pocetna Čajetina Usvojen čajetinski budžet

Usvojen čajetinski budžet

480
0
Podelite

Odbornici Skupštine opštine Čajetina usvojili su opštinski budžet za 2020. godinu u visini od dve milijarde i 77 miliona dinara.

Planirani budžet opštine Čajetina za 2020. godinu manji je od rebalansima povećanog prošlogodišnjeg budžeta, ali je podložan izmenama i dopunama u zavisnosti od prihodovanja. Prema rečima predsednika skupštine Miloja Rajovića, za sport će iduće godine biti izdvojeno 52 miliona dinara, a za socijalna davanja 95 miliona dinara. Za investicije u 2020. godini planirano je da se izdvoji oko 580 miliona, u planu su završetak radova na postrojenju za preradu otpadnih voda i izgradnja reciklažnog dvorišta, a oko 150 miliona planira se za vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

„Planiramo da i ovaj sistem „Ribnica“ podignemo na viši nivo, da podignemo kvalitet vode, da napravimo jedan zaštitni pojas oko jezera Ribnica, završavamo projekat i počnemo izgradnju novog vodovoda, a to je „Sušica“. To bi bilo ono što je investicija, predviđena ovim budžetom za narednu godinu“, kaže predsednik SO Čajetina Miloje Rajović.

Za 2020. godinu u budžetu je  namenjeno oko 13 miliona dinara za otplatu kredita, među kojima su i sredstva za otplatu kredita za izgradnju Gondole koja je u završnoj fazi, a na sednici su usvojene izmene plana finansijskog poslovanja preduzeća Gold gondola, odnosno preraspodela sa planiranog promo filma na druge troškove.

„Postojala je potreba za većim brojem službenih putovanja,  sastanaka sa predstavnicima izvođača radova, nadzora, češćim dolascima predstavnika iz francuske firme „Poma“, izlazaka na teren, obilazaka radova i slično, jer su se ti radovi intezivirali. Takođe, sa marketinškim agencijama pripremali smo i promotivne pakete vezano za promosiju i reklamu  na samim kabinama. U svemu se pripremamo za početak rada u sledećoj godini tako da su se uvećale i potrebe za sredstvima za dnevnice, prezentasiju   i utrošak goriva.  Deo sredstava smo opredelili i za angažovanje pravnika , za edukaciju radnika, za javne nabavke, zaštitu na radu sa protivpožarnom zaštitom,“ ističe direktorka JP „Gold Gondola“ Bojana Božanić.

Na 42. sednici odbornici su usvojili i odluku o otuđenju građevinskog zemljišta pa će na osnovu toga ukupno 24 parcele na Zlatiboru i u Čajetini biti ponuđene investitorima na prodaju.

Ostavite odgovor