Pocetna Politika Treći rebalans

Treći rebalans

511
0
Podelite

Na dnevnom redu 36. sednice Gradske skupštine Užica koja je zakazana za utorak 26. novembar nalazi se treći rebalans ovogodišnjeg budžeta koji iznosi 3,2 milijarde dinara. U pitanju je preraspodela pozicija i prema rečima predlagača oko 40 miliona dinara  više će biti usmereno na gradnju i rekonstrukciju puteva i ulica. Od početka godine gradski budžet je uvećan za 267 miliona dinara.

Pred odbornicima će se naći i izveštaj o izvršenju gradskog budžeta u periodu januar – septembar 2019. godine za koji nadležni tvrde da je idealan, kao i predlog odluke o utvrdjivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti kao osnova za utvrdjivanje poreza za 2020. godinu.  Porez na stanove i kuće u narednoj godini biće na nivou ovogodišnjeg s obzirom na postignute cene u prometu nekretnina za prvih devet meseci ove godine po gradskim zonama, navode u resoru za budžet i finansije.

Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti na izmene programa poslovanja JP “Stan”, JP “Užice razvoj”, JP “Veliki park” i Predškolske ustanove Užice. Zatim raspisivanje odluke o konkursu za direktora “Vodovoda” s obzirom da mandat direktoru Dušku Ljujiću ističe 17. decembra ove godine piše u obrazloženju. Pred odbornicima će se naći i rešenju o imenovanju dr Danijele Marinković za v.d. direktora Doma zdravlja na period od šest meseci.  Sednica koju za zakazao predsednik Gradske skupštinbe Užica Branislav Mitrović počinje u 10 časova i na njoj se nalazi  27 tačaka dnevnog  reda.

Ostavite odgovor