Pocetna Politika Predlozi za budžet

Predlozi za budžet

982
1
Podelite

Užički  PUPS-a u okviru predloga za pripremu budžeta Grada Užica za 2020.godinu između ostalog  navodi besplatan prevoz za sve čija je penzija manja od 40.000 dinara i smatra da  su neophodne subvencije  Udruženju penzionera Užica čiji je račun u blokadi i dovođenje u funkciju ruiniranih prostorija na Aleksića mostu.

Na sednici GO PUPS-a Užice održanoj 19.11.2019. godine dati su predlozi za pripremu budžeta Grada Užica za 2020. godinu.

  1. Besplatan prevoz za sve penzionere koji imaju primanja do 40 000 dinara i za starije osobe od 65 godina života, a koje ne primaju penziju.
  2. Jednokratnu novčanu pomoć od 12 000 dinara za sve penzionere koji imaju primanja manja od 15 000,00 dinara, kao i za sve starije osobe od 65 godina koje nemaju nikakve prihode (uz uključivanje Centra za socijalni rad). U zavisnosti od priliva sredstava u budžetu ta pomoć može da bude i kvartalna po 3 000 dinara.
  3. Finansijska podrška za otvaranje dnevnih klubova za stare osobe. Neophodno je da se narednih godina otvori u svakoj gradskoj mesnoj zajednici „dnevni klub“ za stare osobe, kako bi se družile i zadovoljavale svoje rekreativno-zabavne, duhovne i druge potrebe. Za početak, predlog je da se u budžetu za 2020. godinu procene i obezbede sredstva za otvaranje „dnevnih klubova“ u prostorijama vlasništva Grada i to: u mesnoj zajednici Turica- potez Studentski dom i u mesnoj zajednici Krčagovo – potez kasarna.
  4. Subvencija Udruženju penzionera Užica Udruženje penzionera Užice je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji zbog dugova iz ranijeg perioda, što ima za posledicu vrlo čestu blokadu računa. Sve to utiče na kvalitet obavljanja poslova za koje je Udruženje registrovano. Prostorije su ruinirane, nameštaj pohaban i izlomljen tako da je neophodno da se sve to dovede u funkciju kako bi se naši najstariji prijatno osećali. Zato je predloženo da se budžetom Grada Užica za 2020. godinu opredele sredstva za pomoć Udruženju penzionera Užice radi deblokade računa i sređivanja prostoriuja koje Udruženje koristi.
  5. Pomoć borcima, porodicama boraca i boračkim organizacijama. Veliki broj naših sugrađana odazvao se na poziv otadžbine da je brani. Ti isti sugrađani i njihove porodice su u teškom zdravstvenom i materijalnom problemu, tako pored države i lokalna samouprava mora više da se brine o njima i njihovim udruženjima.
  6. Obaveze grada prema vojnim penzionerima. Prilikom kreiranja budžeta od strane vladajuće koalicije PUPS je spreman da podrobnije obrazlaže navedene predloge, a sve u cilju zaštite ugroženih kategorija naših sugrađana, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednica GO PUPS-a Jelena Radović.

1 komentar

  1. Vi ste fondove potrošili još pre 20-30 godina, a sve ste imali, decenijama. Većina vas je dobila stanove, koje sada mi mladi moramo da kupimo na skupe kredite, imali ste državne poslove, živeli opušteno. Potom ste glasali i dali mafiji na raspolaganje, pare su vaši idoli izneli iz zemlje, nešto su sipali i u tenkove, nešto na luksuz, zavadili nas sa celim svetom i okruženjem, a sada bi da otimate od dece i unuka, da se generacijski solidarišemo. Sećam se kako ste potkazivali studente na demonstracijama, pamtim. Red je da podnesete posledice svojih odluka ili hoćete da novim glasanjem, nova mafija nastavi da otima i iznosi, a vi novim opterećenjem budžeta rasterate i ovo malo mladih što je ostalo? Čujem postoji i podmladak PUPS-a, korisnici budžeta od rane mladosti.

Ostavite odgovor