Pocetna Bajina Bašta Bajina Bašta sledeće godine veliko gradilište

Bajina Bašta sledeće godine veliko gradilište

2459
0
Podelite

Pored toga što postaje sve atraktivnija turistička destinacija, Bajina Bašta će od sledeće godine postati i veliko gradilište.

Nakon nekoliko godina čekanja u ovoj opštini gradi se zatvoren bazen.

“Imamo veliku potrebu za tim objektom iako imamo kupalište na Rači, Zaovinsko i jezero Perućac. Zatvoren bazen je ono što će upotpuniti naše sadržaje. Dugo smo tragali za idealnim rešenjem kako bi pristupili izgradnji”, rekao je za RINU, predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović.

Nakon što je parcelu Zadružne livade koja se nalazi u centru opštine, kupila lokalna kompanija Rolomatik, stekli su se uslovi za izgradnju.

“Prvovobitna opcija bila je da se zemljište da pod zakup, ali smo ipak odlučili da ga stavimo na licitaciju, a jedna od naših najuspešnijih firmi izrazila je spremnost da kupi zemljište i uloži novac za ovaj projekat”, kaže Filipović i dodaje da će otvaranje zatvorenog bazena u Bajinoj bašti imati višestruke benefite.

“Sva naša deca moći će da ga koriste kroz školski sport, jedan čas nedeljno biće moguće održati na bazenu”, izjavio je Filipović.

On ističe da će se nakon otvaranja zatvorenog, pristupiti i izgradnji otvorenog bazena kao i bungalova, koji će upotpunuti turstičku ponudu Bajine Bašte.

“Pored prodate parcele, ostalo je još zemljišta i u potrazi smo za investitorima koji bi tu izgradili moderan šoping centar”, naglašava Filipović.

Ostavite odgovor