Pocetna Užice Hajde svete budi dete

Hajde svete budi dete

2363
0
Podelite

Povodom Dana grada i Dečije nedelje, deca predškolskih grupa iz svih vrtića Predškolske ustanove Užice, privatne Predškolske ustanove „Školica-Kockica“, deca iz užičkih osnovnih škola, kao i učenici OŠ „Miodrag V. Matić“ pripremila su tradicionalni maskembal i program „Deca za decu“ na Trgu partizana.

U organizaciji maskenbala pomogli su i učenici užičke Medicinske škole. Na ovaj, najlepši način, deca su sa svojim vaspitačima i direktorkom Veselinkom Jovanović svojim sugrađanima čestitala 690. rođendan grada Užica.

Maskembalu su prisustvovali gradonačelnik Tihomir Petković sa saradnicima koji je i ovom prilikom čestitao Dan grada deci i svim sugrađanima, ali i veoma drag gost i veliki donator Užica, Linda Vong koja je doputovala iz Kine sa svojim saradnicima, kćerkom i unucima da bi prisustvovala svečanoj akademiji povodom Dana grada, ali i maskenbalu u kojem su učestvovali i njeni unuci.

-Danas smo posebno počastvovani što je sa nama Mama Vong, Linda Vong, naša prijateljica iz Kine i što možemo da joj se zahvalimo za sve što je učinila za naš grad, a pre svega, što donosi ljubav iz velike Kine prema srpskom narodu i nama Užičanima i što je uz tu ljubav donela i puno novca kojim je pospešila završetak vtrića na Pori. Svi Užičani su joj zbog toga zahvalni- rekao je između ostalog gradonačelnik Petković.

Linda Vong je, između ostalog, rekla:

-Upravo sam proslavila 70. godinu Kine i odmah došla ovde. NR Kina i Srbija su veliki prijatelji. Kad god imam vremena, najviše volim da dođem u Užice, a ovom prilikom sam najviše srećna što sam došla povodom vašeg Dana grada. Mnogo sam srećna što je Užice iz godine u godinu sve bolje. Naši mali drugari u vrtićima su sve bolji, pametniji i mnogo sam srećna što uče kineski.

Linda Vong je istakla:

-Želim i nadam se da će Užice postati prijateljski grad Kine, da ćemo se povezati kroz kulturu, obrazovanje i politiku. U srcu se jako topim kada vidim vaša mala nasmejana lica, ovako pun Trg dece. Želim da uvek budete tako srećni i veseli.Svima vam želim sreću i zdravlje. Svima srećan Dan grada – rekla je Linda Vong.

Deca su potom izvela program s porukom: „Hajde svete, budi dete“.

Ostavite odgovor