Pocetna Društvo Nastavak radova na sportskoj hali u Krčagovu

Nastavak radova na sportskoj hali u Krčagovu

570
0
Podelite

U Krčagovu su nastavljani radovi na sportskoj hali čiji se završetak planira u septembru iduće godine. Radove  finansira Ministarstvo omladine i sporta sredstvima Evropske unije sa 602.000 evra dok će Grad Užice u gradnju infrastrukture uložiti 220.000 evra.

-Sportska dvorana u Krčagovu sa do sada uloženim novcem ukupno će koštati 1,3 miliona evra. Ovo je značajan dan za užički sport zato što će njenim konačnim završetkom sve potrebe užičkih klubova biti zadovoljene kao i uz školsku dvoranu koja se radi u Sevojnu i koja je u funkciji razvoja sevojničkog sporta – rekao je povodom nastavka radova  gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Gradonačelnik je objasnio da će novac od Ministarstva biti uložen u unutrašnje radove, završetak hale i deo parternog uređenja dok će sredstva Grada biti utrošena za vodovodne i elektro priključke,  izgradnju gasne stanice, deo parternog uređenja i opremu u dvorani.

Petković je podsetio na istorijat gradnje ovog objekta i 2010. godinu kada su radovi krenuli sredstvima od oko 400.000 evra iz tadašnjeg Nacionalnog investicionog plana (NIP).

-Izvođač radova nije ispunio obavezu i Ministarstvo je krenulo  u sudske postupke. U prvoj fazi realizovani su radovi vrednosti nešto  manje od 300.000 evra kada su prekinuti, a nastavljeni 2015. godine u momentu kada je postojala opasnost od urušavanja krovne konstrukcije. Direkcija za izgradnju je uradila projekat sanacije i pre četiri godine Grad Užice je uložio 215.000 evra kako bismo sprečili dalje propadanje objekta – rekao je gradonačelnik Užica podsećajući da je urađena krovna konstrukcija,  protivpožarna zaštita, aluminijumska stolarija na fasadi.

Dvorana u Krčagovu imaće 200 mesta za gledaoce i u njoj će se između ostalog  igrati košarka, odbojka, rukomet i mali fudbal. Njene dimenzije su 55 puta 20 metara, a u okviru parternog uređenja biće izgrađena 53 parking mesta među kojima i dva za autobuse, rečeno je povodom nastavka radova.

Ostavite odgovor