Pocetna Društvo Početak druge faze rekonstrukcije zelene pijace

Početak druge faze rekonstrukcije zelene pijace

654
0
Podelite

U Užicu su počeli radovi u drugoj fazi rekonstrukcije zelene pijace koji podrazumevaju gradnju  objekta od 600 kvadrata prema ulici “Lipa” . Vrednost radova je 38 miliona dinara, a rok za završetak početak januara iduće godine.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković  rekao je tim povodom da  će JKP “Bioktoš” uložiti u rekonstrukciju zelene pijace ukupno milion evra, a završetak svih radova  očekuje se početkom idućeg leta kada će Užice dobiti jednu od najlepših i najmoderniojih pijaca u Srbiji sa 59 novih lokala, dodao je on.

Zgrada prema ulici Nikole Pašića površine 600 kvadratnih metara  sa 18 lokala u prizemlju nedavno je završena čime je okončana prva faza rekonstrukcije. Na njenom spratu ubuduće će se nalaziti uprava JKP “Bioktoš”.

-Vrednost radova u ovoj fazi bila je 45,5 miliona dinara. Danas krećemo sa radovima u drugoj fazi i gradnju zgrade vrednosti 38,4 miliona  slične veličine sa 41 lokalom za izdavanje. Izgrađene  lokale planiramo da ponudimo na korišćenje ljudima iz zanatskog dela pijace, jer je na ovom mestu predviđena gradnja fast garaže, kao i prodavcima sa robne pijace Međaj, tzv. “buvljaka”- naveo je Petković.

U toku je izrada projekta za  pokrivanje pijace što je predviđeno u trećoj fazi rekonstrukciju u koju će sa asfaltiranjem biti uloženo 24 miliona dinara.   Završetkom rekonstrukcije Grad Užice će dobiti dve nove lokacije na korišćenje i to prostor gde se sada nalazi uprava “Bioktoša” i RP Medjaj.

-Želim posebno da istaknem da je JKP “Bioktoš” svojim sredstvima finansirao ovu značajnu investiciju, a o njenoj veličini govori i iznos od 110 miliona dinara – naveo je gradonačelnik i istakao ostvarenu finansijsku stabilnost većine užičkih javnih preduzeća.

Direktorka “Bioktoša” Mirjana Radivojčević podsetila je da je ovo preduzeće jedno od najstarijih u Užicu i da je osnovano 1948. godine.-Uspeli smo da svojim sredstvima uz pomoć grada sagradimo ovu zgradu i obezbedimo prostor za upravu JKP “Bioktoš”. Do sada smo bili po barakama, po različitim iznajmljenim prostorima i ovo je prvi put za sedamdeset godina da ćemo imati svoju poslovnu zgradu i prostor za rad – navela je Radivojčević koja je uputila reči zahvalnosti svim korisnicima usluga “Bioktoša”, pre svih na pijaci koji su imali strpljenja za sve probleme nastale tokom rekonstrukcije.

Ona je dodala da se “Bioktoš” trudio da svakom od zakupaca pronadje prostor na pijaci na kome će moći da prodaje svoju robu. Za potrebe rekonstruisane pijace izgradjena je i trafo-stanica, a posle tehničkog prijema nove zgrade na pojaci očekuje se i preseljenje uprave “Bioktoša” u nove prostorije.

Ostavite odgovor