Pocetna Košarka Posle juniora i kadeti Slobode se plasirali u Jedinstvenu ligu Srbije

Posle juniora i kadeti Slobode se plasirali u Jedinstvenu ligu Srbije

969
0
Podelite

U sportskoj dvorani Veliki park danas je završen kvalifikacioni kadetski turnir za ulazak u Jedinstvenu ligu Srbije. Pored domaćina košarkaša Slobode učestvovali su još i Borac iz Čačka i Klik iz Arilja. U Jedinstvenu ligu Srbije plasirali su se Sloboda i Borac.

Mihajlo Milovanović kapiten Slobode posle turnira zadovoljno je rekao:

Prošle sezone smo igrali ovu ligu i zauzeli deseto mesto. Očekujem sada da ćemo biti mnogo bolji i da ćemo se domoći plej- offa. Što se utakmice sa Klikom tiče nismo baš igrali na zavidnom nivou, jer je došlo do opuštanja posle pobede nad Borcem i činjenice da smo već tada prošli dalje.

Branko Knežević trener kadeta Slobode zadovoljan je ulaskom u Jedinstvenu ligu, ali ne i igrom svojih pulena:

-Čitav turnir je rešila prva utakmica sa Borcem. To je bila jedna od kvalitetnijih i lepših utakmica koje su u zadnje vreme viđene u Užicu u mlađim kategorijama. Posle naše utakmice koplja su ukrstili Borac i Klik gde je Borac dobio sa ogromnom razlikom, pa je ova naša utakmica sa Klikom bila bez ikakvog rezultatskog značaja. Samo je teoretski moglo da se desi da ne užemo u Jedinstvenu ligu Srbije i to je izazvalo veoma lošu, da ne kažem očajnu, reakciju moje ekipe. Iako na kraju deluje da smo pobedili prilično ubedljivo, uopšte nije bilo tako lagano. Mučili smo se dosta. Mi smo iz lošeg pristupa, bez energije, volje, verovatno pre svega vođeni tom idejom da su kvalifikacije već gotove, ipak smo na kraju prelomili sa nekih bukvalno tri minuta dobre igre.

Knežević veruje u svoje momke i nada se da će se plasirati na završni turnir:

Cilj nam je, što je i realno, plasman među osam najboljih ekipa. Imamo šanse, pogotovu ako budemo igrali na nivou na kom smo igrali neke prijateljske utakmice ili ako budemo uspeli da ponovimo igru kao protiv Borca na ovom turniru.

Nije ovo jedini uspeh mlađih kategorija u Slobode. Sedam dana pre i juniori su ostvarili isti uspeh na kvalifikacionom turniru koji je odigran u Arilju.

Đorđe Božić kapiten juniorske ekipe ne krije da je ponosan na uspeh koji su ostvarili:

-Na turniru u Arilju učestvovalo je pet ekipa, mi smo odigrali četiri utakmice, ostvarili tri pobede i izgubili samo jednu utakmicu od Borca iz Čačka. Od početka priprema mi smo naporno trenirali i želeli da se plasiramo u JLS. Naporan rad na kraju je nagrađen.

Trener juniora Nikola Mićević ne krije da je imao ogromno poverenje u svoje pulene:

-Znao sam da imamo kvalitet što smo na kraju i dokazali. Osvojili smo drugo mesto što je bilo dovoljna za ulazak u Jedinstven ligu. Sada nam je cilj da odigramo najbolje što znamo, da se ovi momci kroz ligu razigravaju i pripremaju za prvi tim. To i jeste suština postjanja mlađih selekcija.

Srbo Grujičić koordinator mlađih selekcija, kaže da su ponosni na uspehe kadeta i juniora:

-Počeli smo sa njima da radimo pre tri godine. Išli smo nekom uzlaznom linijom, najpre su se juniori plasirali, pa naredne godine s kadeti ostvarili ulazak, a evo sada obe selekcije su uspele da se plasiraju u JLS.To imaju samo Crvena Zvezda, Partizan, Mega i Borac i evo sada i mi. Čestitao bih trenerima na izuzetnom radu i trudu, koji se na kraju, evo i isplatio.

 

Ostavite odgovor