Pocetna Sevojno Karate turnir u Sevojnu

Karate turnir u Sevojnu

1018
0
Podelite

U petak uveče na terenu ispred OŠ Aleksa Dejović održan je prvi put karate turnir Mladosti u organizaciji karate kluba Uniline iz Sevojna. Na tatamiju koji je postavljen odmah do košarkaškog igrališta okupilo se 35 mladih karatista, pionira i nada iz četiri kluba,  KK Omladinac Bajina Bašta, Javor iz Ivanjice, Student iz Užica i domaćin Unilnije.

Miloš Ćosović trener KK Uniline kaže da je ova pilot ideja zaživela zahvaljujući razumevanju opštine Sevojno, koja je i finansirala čitav projekat:

-Turnir je trebalo da održimo u avgustu ali smo ga zbog školskog raspusta pomerili za ovaj termin. Imali smo mali peh, jer se u subotu 28. Septembra održava prvenstvo Uže Srbije tako da svi kadeti, juniori i senoiri koji su pozvani, nisu mogli da dođu jer rizikuju da se povrede. Zato su se ovde okupili samo pioniri i nade.

Turnir je trajao taman koliko i jedan školski čas. Bila je to svojevrsna promocija karatea ali i klubova iz kojih su maleni takmičari stigli:

-Suština je da se deca druže i međusobno razmenjuju stečena iskustva. Ovo je prvi put da organizujemo jedan ovakav turnir, ali imalo u planu da, kada se završi sala u osnovnoj školi, organizujemo i neke malo veće turnire. Mada vidimo i po broju publike koja je večeras došla da im se ova naša  ideja dopala pa ćemo razmišljati i o tome da i ubuduće organizujemo turnire na otvorenom. Još jednom bih se zahvalio opštini Sevojno koja nam je omogućila da se takmičimo i družimo.

 

Ostavite odgovor