Pocetna Politika Opozicija bojkotuje sednicu, izabrani novi većnici

Opozicija bojkotuje sednicu, izabrani novi većnici

651
0
Podelite

Opozicioni odbornici Demokratske stranke i Dveri bojkotovali su današnje zasedanje Gradske skupštine Užica shodno odluci Saveza za Srbiju.

-Nastavljamo bojkot dok se ne steknu normalni uslovi za rad. Naši predlozi se ne usvajaju bez obzira što su u interesu građana, samo zato što dolaze od opozicije. Naprotiv, često su ismejavani od strane vladajuće većine i naš bojkot će se nastaviti do daljnjeg – kaže Katarina Lacmanović, odbornica Dveri koja je ovom prilikom istakla podršku užičke opozicije studentima u Beogradu koji  blokiraju zgradu rektorata.

Prilikom utvrdjivanja dnevnog reda odbornik LDP-a Đorđe Milićević predložio je skidanje tačke koja se odnosila na prenos vlasništva Aerodroma Ponikve na Republiku Srbiju uz predlog da se  pokuša sa drugačijim dogovorom sa Vladom Srbije oko prenosa imovine uključujući nagodbu oko gradnje stanove za Vojsku Srbije za koje je grad Užice u obavezi. Predlog o skidanju sa dnevnog reda ove tačke nije usvojen.

Pored izostanka opozicionih odbornika na početku 35. sednice konstatovan je predstanak mandata šefa odborničke grupe SNS-a Radivoja Papića i mandat poveren Bogdanu Bogdanoviću iz ove stranke.

Odbornici su usvojili ostavke gradskih većnica Katarine Grujučić (PUPS) za sektor vanredne situacije i Dunje Đenić (SDP) koja je bila na čelu resora za zaštitu životne sredine.

Glasovima odbornika za novu većnicu za zaštitu životne sredine izabrana je magistar tehničkih nauka  Nada Jovičić, predavač u nekoliko obrazovnih institucija (SDP),a za većnika za vanredne situacije diplomirani ekonomista Sreten Selaković iz PUPS-a, nekadašnji direktor PIO Fonda.

Pored prenosa vlasništva Aerodroma Ponikve na državu na dnevnom redu današnjeg zasedanja nalazi se drugi rebalans budzeta koji je uvećan za 87 miliona dinara, izmena programa rada “Dubokog” i “Bioktoša” i niz drugih predloga odluka među kojima i zahtev Ministarstvu za lokalnu samoupravu da se u registru isprave pogrešni nazivi mesta sa područja grada Užica među kojima i Kosoman, a potrebno je Kotroman.

Ostavite odgovor