Pocetna Politika U “Vodovod” uloženo milijardu i 100 miliona dinara

U “Vodovod” uloženo milijardu i 100 miliona dinara

625
0
Podelite

Član užičkog odbora SNS-a i direktor “Vodovoda” Duško Ljujić rekao je da je u infrastrukturu užičkog vodovoda u protekle četiri godine uloženo  milijardu i 100 miliona dinara što kako navodi nije uloženo ni u jedan vodovod u Srbiji.

Ljujić je  na stranačkoj konferenciji podsetio na krizu vodosnabdevanja zbog pojave algi na Vrutcima i istakao podršku Vlade Srbije i Ministarstvu građevine da Užice trajno reši problem  ulaganjem u Fabriku vode i izvorišta Živkovića vrelo, Ćebića vrelo, reni bunare u Turici…

Užice sada 60 odsto potrebne vode za piće može da obezbedi zahvaljujući ovim izvorištima i bez Vrutaka i Sušice, tvrdi direktor Vodovoda.

-Posle obezbedjenog novca za Fabriku vode, u otežanim uslovima kada je fabrika morala da radi  i svim gradjanima isporučuje zdravu i pitku vodu svi radovi su okončani kako je projektant predvideo – naveo je Ljujić govoreći o uspešnom povratku na akumulaciju Vrutci  čemu je prethodila petogodišnja pauza.

On je naveo i radove koji su se odvijali na gradskoj vodovodnoj mreži  navodeći podatak da je u proteklih par godina zamenjeno 10-12 kilometara azbestnih cevi

Direktor užičkog “Vodovoda” je podsetio da je u planu rekonstrukcija  magistralnog cevovoda u Sevojnu za koji je urađen projekat vrednosti 100 miliona dinara kao i cevovoda Visoke zone, deonica od Pore do Gluvaća u vrednosti 218 miliona dinara.  Projekti su dobili gradjevinske dozvole i predstoji obezbedjenje finansijskih sredstava.

-Konkurisaćemo sa projektima rekonstrukcije i  zamene magistralnih cevovoda kod Kancelarije za javna ulaganja i imamo načelnu saglasnost za odobrenje dva miliona evra kako bi počeli sanaciju najkritičnije deonice od Pore do Gluvaća – kaže Ljujić.

“Vovodod” trenutno realizuje projekat vredan 20 miliona dinara u Karadjordjevoj ulici i prema rečima bjegovog direktora veoma je  značajan, jer će omogućiiti Krčagovu  vodosnabdevanje iz tri pravca i to Visoke zone koja pravi velike probleme, sa Dovarja  i Živkovića vrela.

Na pitanje o stanju akumulacije  Ljujić je odgovorio da se  alge nalaze na dubini od 7-8 metara ispod površine jezera I da ne predstavljaju nikakvu opasnost za vodosnabdevanje Užica, jer se sirova voda za preradu zahvata na 32 metra.

Ostavite odgovor