Pocetna Društvo “Dan bez automobila” i “Užički biciklistički karavan”

“Dan bez automobila” i “Užički biciklistički karavan”

697
0
Podelite

U Užicu je najavljena akcija povodom “Dana bez automobila” i četvrti po redu “Užički biciklistički karavan” koji će biti održan u subotu 21. septembra  vožnjom zelenom stazom do Stapara.

U pitanju su akcije u okviru Nedelje mobilnosti koja traje od 16. do 22. septembra i promocija biciklizma i pešačenja u cilju  smanjenje upotrebe motornih vozila i pristupanje alternativnim načinima transpoprta,

Gradska većnica za životnu sredinu Dunja Đenić  rekla je da će Užice u  petak 20. septembra obeležiti “Dan bez automobila” deobom promotivnog materijala sa sloganom nedelje “Pešačimo zajedno”.

-Određen broj rančeva podelićemo našim  predškolcima u “Bambiju” I “Zeki” i pozvati ih da sutra 20. septembra u pratnji svojih roditelja, baki, deka, staratelja dodju u vrtiće peške – rekla je Đenić pozivajući Užičane da se pridruže akciji koju Grad realizuje u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova  i opština  (SKGO).

Ona je pozvala sugradjane da se pridruže i “Užičkom biciklističkom karavanu” koji zajednički  organizuju Grad Užice, Samostalni sindikat kompanije Impol Seval, Biciklistički klub “Era” i Unija studenata Užica. Start karavana je sa starog železničkog mosta na Gradskoj plaži u subotu 21. septembra u 11 časova.

Predsednik Biciklističkog kluba “Ere” Nenad Milivojević podsetio je na tradicionalno učešće od nekoliko stotitna Užičana biciklističkom karavanu i dodao da je zadatak kluba animacija najmladjih da dodju na stazu koja je jedna od najboljih rekreativnih staza u Evropi “na dvadeset stepenika od centra grada”.

-Voleo bih da u manifestaciji najviše učešća uzmu mladi i da ih uputimo na staze reakreacije, Posebno mi je drago što će u njoj učestovati studenti – kaže Milivojević koji je ovom prilikom uputio  zahvalnost Samostalnom sindikatu   “Impol Sevala”  na uvek prisutnoj podršci.

Marijana Selaković, predsednica  Unije studenata Užice takodje je zahvalila sindikatu “Impol Sevala” sa kojim su studenti  realizovali akciju “Užice za Kosmet”.

-S ponosom ističem da su mladi iz Užica jedni od najaktivnijih u Srbiji I to dokazujemo I učešćem u ovoj akciji – navela je Selaković uz poziv da učestvuju I u “Užičkom biciklističkom karavanu” koji je prošle godine okupio oko 300 biciklista.

Biciklisti će se od Gradske plaže kretati gradskim šetalištem koje prolazi kroz kanjon Đetinje, nekadašnjom trasom pruge uskog koloseka, koje je asfaltirano do Staparske banje u dužini od 7,2 kilometra. Za subotu je najavljeno dvadesetak stepeni što je idealno vreme za vožnju bicikala dodaju organizatori.

Ostavite odgovor