Pocetna Društvo Radovi u jeku

Radovi u jeku

738
0
Podelite

Nepuna dva meseca još je ostalo do zvaničnog kraja građevinske sezone, a u Gradskoj upravi za infrastrukturu i razvoj kažu da će se raditi sve dok vremenski uslovi dozvole

Značajan broj radova koje je ova Uprava planirala za ovu godinu je odrađeno, još više ih je u toku, a za pojedine su ovih dana sprovedeni tenderi. Osim što se trenutno dosta radi na obnavljanju ulica u užem i širem centru grada, na području Gradske opštine Sevojno i u selima, počela je i rekonstrukcija partera ispred Narodnog muzeja. Sredstva od oko devet miliona dinara sa PDV, obezbeđena su iz gradskog – oko šest miliona i republičkog budžeta – oko tri miliona dinara, a izvođač radova, „Granit plus“ Užice trebalo bi posao da završi do početka novembra.

-Od većih investicija u toku je i izgradnja sportske hale u Sevojnu kao i izgradnja kišne kanalizacije u Karađorđevoj i Ulici Miloša Obrenovića. Posle toga radiće se i sanacija tih ulica što bi trebalo da bude završeno do novembra – napominje Miloje Marić, načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj. Po njegovim rečima, očekuje se i početak rekonstrukcije Vlajkovog trga i dela šetališta preko puta zgrade Gradske skupštine. Cilj je da se i on uredi u skladu sa Sklavkovim platoom. Procenjena vrednost ovih radova je oko 40 miliona dinara. Otvoreni su i tenderi za radove vezane za energetsku efikasnost u zgradi Narodnog pozorišta i za radove na rekonstrukciji, sanaciji i restauraciji na Starom gradu.

Jedan od značajnih segmenata plana rada Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj jesu i izgradnja novih i rekonstrukcija starih podzida i stepeništa. Po rečima Miloja Marića, načelnika Uprave za infrastrukturu i razvoj veliki broj rekonstrukcija stepeništa u gradu urađen je prošle godine, ali se radilo i ove, najviše po pozivu građana. Izdat je i nalog za rekonstrukciju pristupa ka OŠ „Stari grad“, odnosno, umesto stepenica, planirano je asfaltiranje staze do kraja građevinske sezone. Radove će realizovati JKP „Niskogradnja“.

-I prošle i ove godine, uradili smo dosta potpornih zidova. Značajan broj starih je saniran, ali smo radili i nove. Za sve to sredstva su planirana budžetom i zato je važno da građani daju predloge mesnim zajednicama koje onda uz našu stručnu pomoć izlaskom na teren prave prioritete i konkurišu kod Grada za sredstva krajem ove i početkom naredne godine. Do sada je iz gradskog budžeta potpuno isfinansirana izgradnja 11 podzida, kao što je u Vidovdanskoj koja je koštala oko 1,4 miliona dinara, u Vojvode Bojovića preko 1,6 miliona ili na primer, u Ulici Terazije, u Jug Bogdanovoj, Carinskoj, Pora, tri podzide kod groblja Vlaovac u Sevojnu , zatim i u ulicama Milića Kosjerovića i Braće Čolića, u Vrelima –Urvine, uradili smo kanal sa šahtom u Svetozara Markovića u vrednosti od oko skoro milion dinara i drugo. Sveukupno u ove radove smo uložili preko osam miliona dinara. Udruživanjem sa građanima uradili smo oko sedam potpornih  zidova i u to smo za sada iz gradskog budžeta izdvojili oko 1,5 miliona dinara.  Nastavićemo da radimo i investiramo dalje u ovoj oblasti sve dok vremenske prilike budu dozvolile, jer su ovi poslovi veoma bitni za same građane koji na ovaj način rešavaju svoje velike probleme, a grad sprečava urušavanje ulica – ističe Marić i podseća da je do sada dosta rađeno i gelendera u ulicama u samom gradu kao i tri nova igrališta, Pantovića livade i Vrela – izgradnja u toku i dogradnja igrališta u Vidovdanskoj.

-Trudimo se da svake godine gradimo igrališta po preporuci građana. Mislim da će ih biti i više kroz projekat Grada „Udružimo se zajedno“ – napominje Marić.

Ostavite odgovor