Pocetna Sport Najatraktivnija planinarska trka

Najatraktivnija planinarska trka

631
0
Podelite

Ovog vikenda, odnosno, u subotu 14. septembra, biće održan 3. Tribalion, jedna od najatraktivnijih i najmasovnijih planinarskih trka u regionu.

Start trke je na Mitrovcu u 11.00 i 11.30 na platou ispred dečjeg odmarališta. Na ovom mestu će biti i cilj trke. Najzanimljiviji deo za publiku će biti plato između restorana Kačara i cilja gde će biti devet atraktivnih prepreka. Prvi takmičari na cilju se očekuju oko 12.30 časova.

S obzirom da će se takmičari kretati na širem području Mitrovca postojećim putevima, Nacionalni park „Tara“ je objavio satnicu trke kako bi sve proteklo u najboljem redu. Učesnici u saobraćaju na ovim putevima na Mitrovcu potrebno je da voze sporije i da poštuju instrukcije redara.

U saopštenju NP „Tara“ se precizira da će se takmičari kretati na sledećim lokacijama:

-Mitrovac kod restorana Kačara i ulaska u rezervat Crveni potok (put za Banjsku stenu)

Metaljka (put Mitrovac-Zaovine) skretanja ka Čemerištima, Donji Jelisavčići.

Put Mitrovac – Nabojne – Čemerišta će biti zatvoren u potpunosti.

Parking (okretnica) kod vidikovca Banjska stena će delimično biti zatvoren za posetioce, pa vas molimo za razumevanje i strpljenje. Deo staze će ići preko vidikovca Banjska stena do parkinga tako da Vas molimo da budete obazrivi i da ne ometate takmičare.

Sve posetioce koji žele da pešače stazom #9a Mitrovac – Velika livada – Banjska stena molimo da ne počinju svoju turu pre 12.00 časova – kaže se, između ostalog u saopštenju NP „Tara“.

Ostavite odgovor