Pocetna Sport Vesnić overio titule

Vesnić overio titule

600
0
Podelite

Mikica Vesnić je za volanom „kupre TCR“ proteklog vikenda na češkom autodromu „Masarik“ u Brnu, koji se bodovao za dva šampionata: TCR Istočna Evropa i ESET V4 kup, osvojio drugo i treće mesto. Ovaj rezultat bio je dovoljan da osvoji titulu u ESET V4 kupu u Centralnoevropskoj zoni (CEZ), koja je trkom u Brnu takmičarski zvanično završena. Vesnić je nezvanično obezbedio i titulu šampiona u istočnoevropskom TCR šampionatu. Ova titula će zvanično biti verifiktovana po završetku trkačkog vikenda u Monci, polovinom oktobra. ASK „Vesnić“ je osvojio obe ekipne titule.

Posle osvajanja drugog mesta u prvoj trci, Vesnić je u nedelju u drugoj trci, prošao kao treći kroz cilj, iza dvojice Čeha, pobednika Jahima Galaša u „golfu GTuTCR“ i drugoplasiranog Dušana Kouržila u „hjundaiju“. Vesnićev klubski kolega, Poljak Jakub Višomirski u „hodni sivik“ stigao je četvrti , čime je zaokružen uspeh ASK Vesnić koji je osvojio i obe ekipne titule.

Vesniću je pored trećeg mesta upisan i najbrži krug u trci 2, izvezen u vremenu 2:13.648 (prosek 145.538 km/h):

-Išao sam totalno sigurno jer sam video da je previše rizično. Tempo trke bio je jako dobar. U jednom trenutku sam napravio najbrži krug, ali sam napravio i grešku. Prednje pneumatike samo prepalio  i morao sam malo da spustim tempo. – priča Vesnić.

Srpski automobilski as objašnjava kako su u drugoj fazi trke Galaš, Kouržil i on bili jako blizu. Vesnić je hteo napred ali kako kaže nije želeo da dođe do kontakta jer je za njega „posao bio završen“ i nije bilo potreba da rizikuje:

– Galaš i Kouržil nisu štedeli jedan drugog na domaćem asfaltu i delovalo je kao pitanje trenutka kada će jedan drugog izbaciti sa staze. To je njihov lokalni derbi, oni su ovde kod kuće i ja znam šta to za njih znači. Na svu sreću među njima se nije desilo ništa. U poslednjem krugu smo i Dušan i ja popustili u tempu, jer nije bilo potrebe da grabimo pozicije. Posao je već bio završen. –

Mikica Vesnić nema vremena za radovanje i predah jer zna da će iduća sezona biti dosta teža jer ima najava i novih vozača

-Moramo da radimo više i bolje kako bismo maksimalno pripremljeni ušli u iduću sezonu. Jesen i zima su tradicionalno vreme za odluke i nove poteze. Dolazi nama najteži deo – finansije. Ni ovu sezonu finansijski nisam završio, a trebalo bi već da se pripremam za sledeću. Nadam se da ću uz pomoć mog tima, kao i godinama unazad, uspeti da sve pripremim za nove izazove.

Ostavite odgovor