Pocetna Čajetina „Naša Zlatka“  na festivalu sira i vina

„Naša Zlatka“  na festivalu sira i vina

809
0
Podelite

Proteklog vikenda „Naša Zlatka“ učestvovala je na Festivalu sira i vina, koji je prvi put održan u Višegradu. Tokom manifestacije, posetioci su imali priliku da uživaju u prezentaciji, kao i  degustaciji Zlatkinih proizvoda, ali i priliku da kupe poznati sir i kajmak.

Mlekara u Krivoj reci „Naša Zlatka“ radi izuzetno dobro a njeni proizvodi su traženi ne samo u zlatiborskom kraju, nego i šire. Na sajmovima i drugim sličnim manifestacijama na kojima je PD „Zlatiborski eko agrar“ prisutan,  „Zlatkini“ proizvodi izazivaju veliku pažnju.

„Proteklog vikenda smo učestvovali na I Festivalu sira i vina u Višegradu. Imali smo priliku da prezentujemo naše proizvode-belu krišku, sir, kajmak, sir sa dodatkom vlašca i ljute tucane paprike. Bila je i jedna lepa radionica – uparivanje sira i vina i po mišljenju somelijera „Zlatkin“ sir najbolje ide uz belo vino iz Laktaša“, kaže Razumenka Lučić, rukovodilac mlekare.

Trenutni kapacitet mlekare je 1500 litara, ali se pokazalo da to nije dovoljno da bi se zadovoljile potrebe tržišta. Zbog toga se radi na projektu proširenja asortimana proizvoda i povećanju otkupne količine mleka. Dnevni kapacitet mlekare biće 4000 litara,  a novine u proizvodnom asortimanu – jogurt i kiselo mleko.

„Mogu slobodno da kažem  da smo ostvarili postavljene ciljeve. I dalje sarađujemo sa malim proizvođačima čiji se broj konstantno povećavao u prethodne dve godine. Napravili smo dobar proizvod, održali smo kvalitet u prethodnom periodu i dalje plasiramo naše proizvode po ugostiteljskim objektima na Zlatiboru što je takođe bio naš cilj“, rekla je Razumenka Lučić.

Mlekara „Naša Zlatka“ počela je sa radom 22. septembra 2017. godine.  Predstavljajući svoje proizvode na sajmovima, i nakon dve godine rada, zaposleni u „Zlatki“ kažu da uvek imaju nešto novo da nauče od drugih proizvođača. Sledeće predstavljanje imaće u subotu 7. septembra kada će učestvovati na Festivalu dobra hrana i vina u Beogradu,  krajem septembra na Poljoprivrednom sajmu u Kraljevu i u oktobru na Međunarodnom sajmu visokokvalitetne hrane u Beogradu.

Ostavite odgovor