Pocetna Društvo Završeni radovi na Kulturnom centru u Sevojnu

Završeni radovi na Kulturnom centru u Sevojnu

855
0
Podelite

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić posetio je Narodni muzej i rekonstruisanu staru školu budući Kulturni centar Sevojna. Za radove na rekonstrukciji stare škole uloženo je oko 16 miliona dinara od kojih je 8,5 miliona dinara izdvojilo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu a ostatak Grad Užice.

-Veliko je zadovoljstvo kada krenete u realizaciju nekog projekta od samog početka do kraja. Rukovodstva opštine Sevojno i grada Užica opredelila su se da to potvrdimo zajedničkim radom što dokazuje i obnovljena zgrada iza nas. Ovaj Kulturni centar služiće pre svega na dobrobit žitelja Sevojna i Užica- istakao je ministar Ružić.

On je dodao da je Ministarstvo izdvojilo i tri miliona dinara za parterno uređenje ispred Narodnog muzeja u Užicu. To je novi iskorak Grada Užica imajući u vidu da će se sredstvima grada rešiti pitanje kružnog toka, a razmatra se mogućnost i novog osvetljenja.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu za dve godine pomoglo je značajnim sredstvima ova dva projekta.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković naveo je da radova na staroj školi ne bi bilo bez pomoći Ministarstva.

-Stara škola poslednjih decenija nije bila u funkciji, a potreba građana bila je da se ova zgrada rekonstruiše i ponovo stavi u funkciju. Svi poslovi su urađeni u skladu sa zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kraljevu- naglasio je Petković.

Zgrada će biti u funkciji razvoja kulture na osnovu dogovora Ministarstva prosvete koje je vlasnik i Grada Užica i Gradske opštine Sevojno.

Predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić podsetio je da većina Sevojničana je emotivno vezana za staru školu. Zgrada je bila u lošem stanju, a zahvaljujući zajedničkim sredstvima u ovom prostoru će se ubuduće organizovati brojni kulturni sadržaji.

Ostavite odgovor