Pocetna Čajetina Za matičnu školu 48 miliona dinara

Za matičnu školu 48 miliona dinara

702
0
Podelite

Učenici Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini novu školsku godinu počinju u potpuno rekonstruisanom školskom objektu. Protekla školska godina završila se i završetkom radova na školskom objektu matične škole. Sada škola izgleda potpuno drugačije, osveženo i novo.

Uvidom u stanje školske zgrade, Opština Čajetina je konkurisala kod Kancelarije za javna ulaganja  i na osnovu ispunjenih konkursnih uslova odobrena su potrebna novčana sredstva i izrađen je projekat. Iznos od 48,7 miliona dinara utrošen je za potrebne unutrašnje radove, mokre čvorove, podne obloge, obnovu zidova, unutrašnju i spoljašnju stolariju, izolaciju i fasadu objekta, radove na krovnoj konstrukciji i prekrivanju objekta. Izvođač radova bilo je preduzeće „Ekspertuniverzal“ iz Beograda, a nadzor je vršila Opština Čajetina.

Direktorka škole Milka Vasiljević ističe zadovoljstvo zbog ulaganja u školski objekat i njegovu obnovu, smatrajući da će novi i moderniji ambijent doprineti kvalitetu nastave, kao i da će se učenici u njemu osećati lepo i vredno učiti.

-Rad u prethodnoj školskog godini nije bio lak,  radovi su trajali duže nego što je predviđeno, ali rezultat je izuzetan i škola izgleda potpuno drugačije. Zahvalni smo strpljivim roditeljima, učenicima, ali i zaposlenima u školi, koji su svesrdno pomagali, kad god je pomoć bila potrebna i imali su razumevanja za odvijanje nastave u otežanim uslovima-istakla je Vasiljević.

U toku školske 2019/2020. godine biće prikupljena potrebna dokumentacija za rekonstrukciju  školskog objekta izdvojenog odeljenja na Zlatiboru, kao i školske kuhinje u Čajetini.

U čajetinskoj školi školsku godinu dočekuju spremno, u obnovljenom prostoru, uređenom školskom dvorištu, ali i sa novinama u radu. Jedna od novina je i početak korišćenja elektronskih dnevnika, za čiju upotrebu su obučeni nastavnici.

Ostavite odgovor