Pocetna Društvo ZC Andrić: Kvalitet, posvećenost, iskustvo

ZC Andrić: Kvalitet, posvećenost, iskustvo

797
0
Podelite

Cilj u realizaciji svakog posla jeste dostići maksimalan kvalitet, a osim kvaliteta, glavne odlike rada Zanatskog centra „Andrić“, jesu i iskustvo, specijalnost i posvećenost, kaže za „Vesti“ direktor Goran Andrić

Porodično preduzeće Zanatski centar „Andrić“ d.o.o. koje se bavi projektovanjem i izvođenjem termotehničkih instalacija, nastalo je na temelju bogatog iskstva koje je stekao Milivoje Andrić radeći godinama kao majstor na postavljanju kućnih instalacija u renomiranoj firmi. Milivojevim stopama krenuo je i njegov sin Goran, mašinski inženjer, koji iste poslove u početku radi u jednoj privatnoj firmi i kako kaže, stiče veoma značajno i veliko iskustvo. Sve to daje mu snagu da u aprilu 2001. godine počne samostalno da obavlja delatnost. U početku su to bili poslovi skromnog obima u Srbiji i Crnoj Gori koje je realizovao dvočlani tim, najviše u manjim stambenim jedinicama.

-Tim smo obično bili otac i ja i eventualno, još jedan radnik. Međutim, posao se širio – kaže Goran Andrić. Već posle tri godine obim delatnosti je vidno povećan, kupljen je i poslovni prostor. Od tada, pa do danas, firma ide uzlaznom linijom. Nije bilo stagnacije niti padova, a u poslednjih pet godina, obim delatnosti i prihodi beleže godišnji rast od 20 do 30 procenata.

Delatnost se širila kroz izvođenje parnih instalacija, toplovoda, gasnih instalacija i kotlarnica, toplotnih pumpi, a ubrzo, uz primenu novih znanja počinje da realizuje i poslove koji do tada nisu rađeni na ovim prostorima, kao što je grejanje saobraćajnica toplotnim pumpama i grejanje trgova. U to vreme, preduzeće postaje ovlašćeni izvođač i server prestižnih kompanija u ovoj delatnosti kao što su Rehau, Vaillant, Centrometal, Weishaupt, GREE, IDM i drugi.

-Dugo smo lutali sa kim da radimo, a onda smo se odlučili za kvalitetne brendove gde je odnos cene i kvaliteta najbolji. Ti brendovi imaju svoj dobar servis, i dobru podršku rezervnim delovima u Srbiji. Sada i mi u svom poslovnom prostoru u Sevojnu imamo i servisni centar i magacin rezervnih delova za sve brendove sa kojima radimo. Produbili smo saradnju sa kompanijama koje se bave gasnom tehnikom tako da za Weishaupt proizvodimo gasne generatore i do sada smo ih uradili šest od kojih je jedan najjači koji se može naći trenutno na tržištu Srbije, 1200 kw i ugrađen je u Toplanu u Pančevu za potrebe pripreme tople sanitarne vode – kaže Andrić. Zanatski centar „Andrić“ više od pola godine radi i prohromske cevovode visokog pritiska namenjene za distribuciju tople sanitarne vode.

Novi poslovni prostor u Sevojnu od oko 500 kvadrata kupljen je prošle godine. Proširen je vozni park, lepeza partnera i saradnika u poslovima značajno je veća a broj zaposlenih je porastao na 15 od kojih su najbrojniji monteri.

-Do novih poslova smo dolazili, a i danas dolazimo uglavnom po preporuci. Kada se klijenti opredele za nas to ne čine zbog cene, jer nikad nismo najjeftiniji, ali nismo ni najskuplji. Dosta ljudi prepoznaje naš kvalitet pa investitor kod koga smo radili jednom, kod njega radimo stalno – kaže Andrić i navodi mnoge kompanije koje prate godinama. Ističe da je cilj u realizaciji svakog posla dostići maksimalan kvalitet i podseća da su glavne odlike rada Zanatskog centra „Andrić“, osim kvaliteta i iskustvo, specijalnost i posvećenost.

-Ne mogu da kažem da smo bezgrešni, dese se propusti, ali sve nedostatke odmah otklanjamo – ističe Andrić.

Tržište Zanatskog centra „Andrić“ uglavnom je područje Užica i Zlatibora, mada se radi i u drugim gradovima u Srbiji. Od ove godine počelo je osvajanje i tržišta Beograda. U toku su radovi u poslovno stambenom objektu na Vračaru.

-Objekat u Beogradu veoma je zahtevan pa je za nas bio zanimljiv i izazovan. Svaki stan, a veličina se kreće od 150 do 300 kvadrata, ima toplotnu pumpu, sve je podno grejanje, fan coil, koje je kod nas trenutno, najmodernije, veoma je kvalitetno, manje se energije troši, a veliki je procenat iskorišćenosti – pojašnjava Goran Andrić i napominje da je u poslednje vreme sve češća ugradnja solarnih sistema na velikim objektima.

-Na primer, na Domu „Petar Radovanović“ ugradili smo 24 solara, na Zlatiboru, svi hoteli koje radimo, ugrađuju solare. To je besplatna energija i što se više troši, brže se isplati– napominje Andrić.

U svom radu, Andrić ima punu podršku porodice. Otac je pomagao i radio dok je mogao, supruga Dragica je potpuno angažovana kao i nekoliko članova šire porodice. Smatra da će preduzeće biti stabilno i u vremenu koje dolazi. Od troje Andrićeve dece, dve kćerke i sin, koji će tek da se opredeljuju za svoja zanimanja, sigurno će se neko ozbiljno uključiti u posao.

-Znate, sve je manje na tržištu ozbiljnih izvođača tako da za kvalitetne izvođače ni u budućnosti neće biti problema – kaže Andrić.

Ostavite odgovor