Pocetna Društvo Predstoji gradnja trafo-stanice

Predstoji gradnja trafo-stanice

627
0
Podelite
Lokacija trafostanice

Uskoro počinje gradnja trafo-stanice u  sadašnjem zanatskom delu užičkog zelenog pijaca.

-Prva fazu gradnje i rekonstrukcije Zelenog pijaca  završavamo i čeka se početak radova na trafostanici koju će raditi EPS. Projekat trafo-stanice je urađen  i već su počeli pripremni radovi za njeno  postavljanje. Možemo reći da će priključkom novog građevinskog objekta na struju prva faza rekonstrukcije na pijaci  biti završena – kaže direktorka “Bioktoša” Mirjana Radivojčević.

U objektu na Zelenoj pijaci površine 600 kvadratnih metara prema ulici Nikole Pašića na spratu će se nalaziti uprava “Bioktoša”, a u prizemlju lokali za korisnike pijačnog prostora, odnosno prodajni i uslužni objekti i u njega je “Bioktoš” uložio 40 miliona dinara.

U drugoj fazi rekonstrukcije pijaca na lokaciji  prema ulici Lipa za koju je završena javna nabavka takođe je  predviđena gradnja objekta površine oko 600 kvadrata, a  vrednost investicije je 38 miliona dinara. U prizemlju će se nalaziti lokali za prodavce, a na spratu predviđen je prostor za robnu pijacu tako da će biti rešen problem “Međaja”.

Prostor za gradnju ovog objekta je pripremljen i uskoro se očekuje početak radova. Projektom rekonstrukcije zelene pijace “Lipa”   predviđeno je pokrivanje objekta krovnom konstrukcijom od ulaznog stepeništa sa glavne ulice, dok će se u parternom delu nalaziti  tezge za prodaju voća i povrća i drugih poljoprivrednih proizvoda.

Ostavite odgovor