Pocetna Društvo Drugi krug završnog ispita

Drugi krug završnog ispita

548
0
Podelite

Mali maturanti koji u junu nisu mogli da izađu na završni ispit, novu šansu imaju u drugom krugu koji se završava sutra. Do sada se školama prijavilo oko 600 osmaka za drugi krug završnog ispita.

Učenici posle jučerašnjeg testa iz maternjeg jezika, polažu matematiku, dok će kombinovani test (istorija, geografija, fizika, hemija, biologija) biti održan 22. avgusta.

Na završni ispit u drugom krugu izlaze đaci koji zbog bolesti nisu mogli da izađu na testove u junu, ali i oni koji su osnovnu školu završili po programu za odrasle – uglavnom osetljive društvene grupe. Osim toga, zbog pomeranja testa iz matematike na ovogodišnjem završnom ispitu nekoliko đaka, koji su imali zakazano međunarodno tekmičenje iz matematike, nisu mogli da izađu na treći test. Oni će u avgustu polagati test iz matematike.

Drugi krug završnog ispita ne organizuje se u svim osnovnim školama, već u samo u nekoliko koje odrede školske uprave da budu domaćini osmacima.

Svi koji žele da nastave školovanje imaće priliku za to, jer je u trogodišnjim i četvorogodišnjim srednjim školama ostalo slobodno 8.109 mesta.

Ostavite odgovor