Pocetna Društvo Novi produžetak roka

Novi produžetak roka

963
1
Podelite

Rok za završetak rekonstrukcije izdvojenog odeljenja OŠ „Stari grad“ u Turici produžen je peti put. Glavni izvođač radova je valjevska firma „Kej“ koja je posao dobila na tenderu. Po rečima Nikole Maksimovića, direktora JP „Užice razvoj“ koje radi nadzor u ovoj rekonstrukciji, rok za završetak svih radova bio je februar ove godine. Ovim petim aneksom predviđeno je da svi građevinski radovi budu završeni do 15. septembra.

-Mi smo Kancelariju za javna ulaganja u prethodnom periodu upozoravali i slali pisma u kojima smo im skretali pažnju na rokove i predlagali da se izvrši dodatni pritisak na izvođača da što pre i u skladu sa projekltnom dokumentacijom izvede radove. Kancelariji smo upućivali i zahtev da se izvođač, ukoliko ne ispoštuje rok, stavi na negativnu referent listu da ne bi više mogli učestvovati na tenderima – kaže Nikola Maksimović i ističe:

-Razlog za poslednje produženje roka je to što je u toku radova došlo do promene zakona koji reguliše zaštitu od požara i  u skladu sa kojim se mora izmeniti tip i vrsta fasade. Izvođač radova nam se u julu obratio  i ukazao da će kasniti isporuka fasade koja je predviđena projektom jer je belgijska fabrika koja je isporučuje bila na kolektivnom odmoru. Zato je izvođač radova tražio produžetak roka do 15. septembra.

Maksimović podseća da celokupnu rekonstrukciju izdvojenog odeljenja OŠ „Stari grad“ u Turici u celosti investira Kancelarija za javna ulaganja tako da nikakva dodatna sredstva Grad Užice neće izdvajati. Vrednost ugovora o javnoj nabavci je oko 52,7 miliona dinara bez PDV-a.

-Svi radovi u samom objektu su komletno završeni i u skladu su sa projektnom dokumentacijom. Znači, ostalo je da bude urađena ta fasada i očekujemo da će i to biti završeno do 15. septembra. Uporedo spremamo i dokumentaciju za dobijanje upotrebne dozvole i posle dobijanja ove dozvole, đaci će moći da uđu u učionice. Koliko će biti potrebno dana da dobijemo upotrebnu dozvolu posle završenih radova, ne možemo da kažemo sa sigurnošću, ali mi ćemo se potruditi da u što kraćem roku obezbedimo i svu potrebnu dokumentaciju za dobijanje ove dozvole – kaže Maksimović.

Ivan Stanisavljević, zamenik gradonačelnika Užica, potvrdio je da je JP „Užice razvoj“ koje obavlja nadzor, više puta sugerisalo izvođaču da radove mora ubrzati. Međutim, i pored svega, Kancelarija za javna ulaganja je ponovo produžila rok do 15. septembra. Stanisavljević, takođe, ističe da se uveliko radi na komletiranju potrebne dokumentacije da bi se upotrebna dozvola dobila u što kraćem roku.

-Od 1. do 15. septembra ili par dana duže, dok ne bude dobijena upotrebna dozvola, učenici ovog izdvojenog odeljenja OŠ „Stari grad“ u Turici nastavu će pohađati u prostorijama Studentskog doma kao što je bilo i do sada, tokom rekonstrukcije škole. Nadamo se da će ovoga puta rok konačno  biti ispoštovan – rekao je Ivan Stanisavljević.

1 komentar

  1. Kakvo pranje para,a deca trpe ,sad ja treba da strepim kako ce mi dete stici do skole u gradu,a Belgiska firma sto radio fasadu kolektivnom odmoru ,vama su izgleda mozgovi na kolektivnom odmoru

Ostavite odgovor