Pocetna Kultura Dobro došli

Dobro došli

435
0
Podelite

Učesnike 11. Međunarodnog dečijeg festivala „Licidersko srce“ koji počinje danas u Užicu i traje pet dana, gostujući na Zlatiboru i Andrić gradu u Višegradu, primio je gradonačelnik Užica Tihomir Petković sa saradnicima. Poželevši im dobrodošlicu, gradonačelnik Petković je izrazio nadu da će svih hiljadu dece, učesnika festivala, ovog jedinstvenog događaja za grad, poneti lepe, nezaboravne uspomene iz Užica.

-Licidersko srce po kojem užički festival nosi ime je starinski kolač koji je simbol darivanja i ljubavi. Grad Užice je uvek podržavao programe koji spajaju ljude, posebno mlade i pružaju im šansu da se upoznaju sa istorijom, kulturnim nasleđem i tradicijom drugih naroda – rekao je između ostalog gradonačelnik Petković.

Učesnike je pozdravila i potpredsednica Udruženja građana „Era“, organizatora festivala, Ivana Cvetković i zahvalila se gradu Užicu na dragocenoj pomoći i podršci u organizaciji festivala od samog početka.

-Jedva čekamo da upoznamo vas i vašu kulturu kako na sceni tako i van nje. Iskreno se nadamo da ćete uživati na našem festivalu, da ćete sklopiti brojna prijateljstva i da ćete odavde poneti nezaboravne trenutke, ne samo iz Užica, već i sa Zlatibora i iz Višegrada, Andrić grada. Veoma nam je drago što ste deo „Liciderskog srca“ – istakla je Ivana.

Predstavnici folklornih ansambala razmenili su poklone sa gradonačelnikom, a zatim su posetili izložbu narodnih nošnji u Jokanovića kući koja je prateći program festivala. Izložbu, koju čine eksponati narodnih nošnji zemalja svih učesnica festivala, otvorila je direktorka Narodnog muzeja Slavica Stefanović. Izložba će trajati svih pet dana trajanja festivala.

Da podsetimo, svečani defile dečijih folklornih ansambala počinje u 19 časova, a zatim je otvaranje festivala na Trgu partizana u 20 časova. U okviru 11. Međunarodnog dečijeg festivala folklora „Licidersko srce“ nastupiće dečiji ansambli iz Nemačke, Indije, Češke, Moldavije, Belorusije, Ukrajine, NR Kina Tajvana, Gruzije i Republike Srpske, ali i dečiji ansambli iz Srbije, „Ere“, KUD „Sevojno“ i KUD „Prvi partizan“ iz Užica, iz Bačke Topole, Ćuprije, Leposavića, Ali Bunara i Kosjerića.

Ostavite odgovor