Pocetna Čajetina Studijska poseta Francuskoj

Studijska poseta Francuskoj

932
0
Podelite

Prošle sedmice predstavnici Opštine Čajetina i JP „Gold gondola Zlatibor“ bili su u studijskoj poseti francuskom skijalištu „Tri doline“

Kako je objavljeno na sajtu opštine Čajetina, inicijatori i organizatori posete bili su predstavnici francuske kompanije „Poma“ koji su želeli da na primeru ovog komleksa prikažu svojim partnerima kako funkcionišu skijališta sa 95 odsto opreme iz njihovih fabrika. S obzirom da upravo „Poma“ stoji iza zlatiborske, najduže panoramske gondole na svetu, uputili su pozivno pismo predsedniku opštine Čajetina i rukovodstvu JP „Gold gondola Zlatibor“ kako bi zlatiborska gondola na primeru dobre prakse mogla da se razvija i izdvoji na svetskoj turističkoj mapi.Predstavnici Opštine Čajetina i JP „Gold gondola Zlatibor“ ovom prilikom posetili su nekoliko centara u okviru skijališta „Tri doline“ : Meribel Alpina, Maribel Motare i Kurševel, ali i najnoviju fabriku kompanije „Poma“ u industrijskoj zoni grada Albervila.
Inače, skijalište „Tri doline“ najveće je skijaško područje na svetu, alpski raj i jedno od najelitnijih evropskih skijališta. Smešteno je u jugoistočnoj Francuskoj, u provinciji Savoji, sa više od 600 kilometara uređenih staza i još 120 kilometara za skijaško trčanje. Ljubitelji skijanja imaju na raspolaganju 430 staza, 1300 topova koje se sa 25 planinskih vrhova od 1300 do 3250 metara nadmorske visine, povezuju sa preko 205 instalacija gondola i ski liftova, a nekoliko ih je i trenutno u izgradnji.

Ostavite odgovor