Pocetna Društvo “Stan” kreditira stambene zajednice

“Stan” kreditira stambene zajednice

565
0
Podelite

JP “Stan” i ove godine nastavlja kreditiranje stambenih zajednica za izvodjenje radova na zgradama. Vrednost  kreditiranja izvedenih radova prošle godine iznosila je 20 miliona dinara.

-Saradnja sa skupštinama stambenih zajednica je dobra čemu je u značajnoj meri doprinelo i angažovanje profesionalnih upravnika koji su maksimalno angažovani na upravljanju i održavanju stambenih zgrada. Pre nekoliko godina uveli smo i kreditiranje radova na stambenim zajednicama koje mi izvodimo što nas je svrstalo u mali broj preduzeća u Srbiji koji na taj način izlazi u susret građanima. Zahvaljujući tome prethodnih godina odradili smo značajnije poslove na stambenim zgradama i na taj način sebi povećali prihod a građanima omogućili da stambene zajednice učine funkcionalnijim, bezbednijim i lepšim. U prethodnoj godini preduzeće je za kreditiranje izvedenih radova izdvojilo više od 20 miliona dinara. Spremni smo da istim tempom nastavimo i ove godine jer se pokazalo da je sve veća zainteresovanost za ovakav vid finansiranja radova na stambenim zgradama – kaže direktor JP “Stan” Dejan Nijemčević. On dodaje da nema značajnijih problema u poslovanju preduzeća, osim nedostatka građevinskih radnika zainteresovanih za zaposlenje, a i kada ih ima regulisanje njihovog statusa u preduzeću je otežano zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru i da su prošle godine povećani prihodi za 130 miliona dinara zahvaljujući gradjevinskim poslovima.

Direktor “Stana” podseća da je jedna od organizacionih jedinica u okviru JP Stan je i Sistem objedinjene naplate koje omogućuje plaćanje svih komunalnih usluga građanima na jednom mestu bez provizije. Dug građana prema svim JKP  iznosi oko 365 miliona dinara

– I pored toga što je ukupan dug građana prema JKP u nominalnom iznosu veliki moramo priznati da je godišnja naplata od 95 % dobra i da velika većina građana na vreme izmiruje svoje obaveze – kaže Nijemcevic.

On podseća da postoji mogućnost zamene dotrajalih liftova novim i savremenim liftovima uz kreditiranje stanara bez kamate na više godina i da je jedan takav lift je  urađen u Nemanjinoj ulici. -Investicija je bila više od 2.5 miliona dinara i taj posao smo kreditirali na rok od četiri godine. Građani u ovoj stambenoj zgradi su prezadovoljni i imajući u vidu uslove plaćanja i kvalitet izvedenih radova nadam se da će i ostale stambene zajednice izraziti želju za zamenu svojih dotrajalih liftova čiji je radni vek davno istekao – dodaje on.

Broj radnika zaposlenih u JP Stan je 49 na neodređeno i 2 radnika na određeno vreme. Često angažuju radnike na privremeno povremene poslove kao i podizvođače. Ukupan broj radnika je manji od maksimalno predviđenog broja zaposlenih tako da će u narednom periodu “Stan” imati potrebe za prijem novih radnika, uglavnom građevinske struke.

Ostavite odgovor