Pocetna Društvo Posle 36 godina nova višespratnica

Posle 36 godina nova višespratnica

294
0
Podelite

Kad je sa nove zgrade u Trećem rejonu skinut bezbednosni zaštitni omotač ukazala se višespratnica sa višebojnom fasadom, koja mami poglede stanovnika grada na Skrapežu ali i onih koji su nameračili da u njoj postanu vlasnici poslovnog prostora ili neke od 36 stambenih jedinica. Deset stanova već je prodato, a do kraja avgusta i preostali stanovi imaće kupca,  jer je lokacija atraktivna a cene pristupačne.

Izgradnja je koštala više od 100 miliona dinara, investitori su bili Razvojna agencija Požega i opština sa suinvestitorima. Ovim i novim prjektima Razvojna agencija, na čelu sa direktorom Slavkom Dobrićem, ubrzano menja izgled grada na Skrapežu.

-Posle 36 godina krenula je stanogradnja. Odmah pored ove zgrade spremljena je lokacija od 1.200 kvadrata za još jednu zgradu od četiri sprata, koja će imati 22 stana jer treba omogućiti mladim bračnim parovima da obezbede krov nad glavom, što očekuje i veći broj stručnjaka iz fabrike streljačke municije u Ševaricama. Nova, buduća zgrada biće priključena na gasnu mrežu. Postrojenje će se koristiti i za grejanje obližnjeg dečijeg vrtića, – kaže Dobrić. On otkriva da Razvojna agencija ima plan da park Borjak pretvori u najlepšti deo grada i upotpuni sadržaje oko gradskog bazena, gde će biti mesta za odmor starijih sugrađana i zabavu najmlađih stanovnika.

Ostavite odgovor