Pocetna Sport Pobednici skokova Arsenić i Andersen

Pobednici skokova Arsenić i Andersen

273
0
Podelite

Ni kiša koja je padala samo nekoliko sati pre održavanja tradicionalnih Skokova sa starog železničkog mosta u Užicu, kao ni hladno vreme i hladna Đetinja, nisu omeli omeli skakače da prikažu svu atraktivnost i lepotu sporta kojim se bave. A okupilo se njih 15 u tradicionalim skokovima i devet skakača u high diving skokovima.
Pobednik u tradicionalnim skokovima je najmlađi, a ispostavilo se najbolji skakač, Igor Arsenić iz Banja Luke. Drugo mesto osvojio je domaći takmičar Ivica Domanović iz Užica i treći se Stefan Jevtić iz Kragujevca.


Veliki pažnju i brojne uzdahe i uzbuđenje izazvali su skakači u high divingu. Prošlogodišnji pobednik bio je i ove godine najbolji skakač, DŽimi Andersen iz Danske, drugo mesto osvojio je Marko Pavlović iz Kragujevca i treće Aleš Karličnik iz Maribora.
Najstariju manifestaciju u ovom kraju i ove godine organizuje JP Veliki park, pokrovitelj je Grad Užice, uz tehničku podršku Crvenog krsta Užice. Pobednici su dobili i novčane nagrade. Prvolasirani takmičar 30.000,00, drugoplasirani 25.000,00, dok je trećeplasirani osvojio 20.000,00 dinara. Svaki učesnik po obavljenom skoku dobio je četiri hiljade dinara.

Pobednik u tradicionalnim skokovima Igor Arsenić kaže da je drugi put u Užicu i da je oduševljen:

-Sve mi se dopada, i most i ambijent i publika. Prošle godine nisam dolazio zbog povrede, ali sam trenirao i evo danas sam potvrdio svoj trud. Adrenalin radi i hladnoća reke se ne oseća. Organizacija je odlična i svaka im čast.

DŽimi Andersen je ponovio prošlogodišnji uspeh:

-Uvek mi je zadvoljstvo da dođem u Užice i mogu reći da je današnji dan bio jako pogodan za skokove. Voda je uvek ovde u Užicu malo hladnija, ali ako brzo plivate onda nije strašno. –
Laura Rouz iz SAD-a nije uspela svoj prvi nastup da „overi“ medaljom, ali je zato pobrala simpatije publike. Za sebe kaže da je i luda i hrabra:

-Prvi put sam ovde i baš mi se dopada sve. Volela bih opet da dođem i da imam malo više vremena da obiđem grad. Vratiću se opet!

Branko Bogićević direktor JP Veliki park koji je organizator skokova, i sam nekada skakač i sa 13 pobeda rekorder skokova u Užicu:

-Najvažnije je da je sve proteklo u najboljem redu i da nije bilo nikakvih povreda. Poslužilo nas je i vreme u ovako sumornom danu. Juče smo bili u Kragujevcu, a evo i danas dva prelepa takmičenja u jednom danu.

Skakači nastavljaju takamičenje već narednog vikenda, najpre revijalni skokovi u Bajinoj Bašti (Drinska regata), pa takmičenje u Višegradu i u nedelju u Banja Luci.

Ostavite odgovor