Pocetna Društvo U infrastrukturu mesnih zajednica 140 miliona dinara

U infrastrukturu mesnih zajednica 140 miliona dinara

350
0
Podelite

Potpredsednik Gradskog odbora SNS-a i član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice Vladimir Sinđelić rekao je da se u infrastrukturu mesnih zajednica godišnje uloži oko 140 miliona dinara računajući i udružena sredstva građana u iznosu od 30 miliona.

On je na konfrenciji za štampu ocenio da je saradnja sa savetima mesnim zajednica  dobra i istakao  da su od tri preostale mesne zajednice koje su na području grada Užica bile  u blokadi ove godine  dve deblokirane.

-U mesnim zajednicama godišnje asfaltirano 40 kilometara puteva, ne računajući republičke projekte i održavanje – kaže Sinđelić koji je izneo očekivanje da će 2020. godine 90 odsto puteva po selima biti asfaltirano, bez atarskih puteva za čije se posipanje godišnje izdvaja oko 10 miliona dinara.

On je dodao da su jedan od prioriteta i seoski vodovodi čiji je godišnji budzet 130 miliona dinara, a radovi na njima odvijaju se u pet pravaca. Sinđelić kaže da će za dve godine biti kompletirani seoski vodovodi grada Užica i da će gradska voda stići do najudaljenijih kuća u selima, a  već postojeći seoski vodovodi biti priključeni JKP “Vodovod”.

-Karan, Lužnička dolina, vodovod Kačer-Zarići je završen, stigli do Graba ispod Kadinjače vodovod Volujac – Bele Voda. Pri kraju je završetak vodovoda u MZ Ravni i Drežnik  i ostaje rešavanje vodovoda Potpeć-Potočanje. Radi se na ispitivanju vodovoda Kremna, u narednom periodu i vodovoda Jelova Gora-Ribaševina i Stapari – Bioska i priključenju na mrežu – navodi većnik Sindjelić.

U gradskim mesnim zajednicama najviše se ulaže u potporne zidove, propuste, zacevljenja i putne pravce po obodu grada,  Turica, Carina, Krčagovo  i deo Zabučja koji pripada centru, rečeno je na konferenciji u SNS-u na kojoj je najviše reči bilo o ulaganjima u seosku infrastrukturu.

Ostavite odgovor