Pocetna Sport Skokovi sa starog železničkog mosta

Skokovi sa starog železničkog mosta

385
0
Podelite

Atraktivni skokovi, koji već tradicionalno svojom lepotom privlače veliki broj posetilaca, kako Užičana tako i turista, biće održani u nedelju 14. jula na gradskoj plaži, od 15 časova. Najstariju manifestaciju u ovom kraju i ove godine organizuje JP Veliki park, pokrovitelj je Grad Užice, uz tehničku podršku Crvenog krsta Užice.

Dragoljub Kostić član Gradskog veća je istakao:

-Ova manifestacija je jedna od najznačajnijih godišnjih manifestacija u gradu. Atraktivna je jer devojke i mladići pokazuju hrabrost skačući sa visine od 12. i 16. metara. I ove godine će se održavati u dve dscipline, a najvažnije je da sve protekne u bezbednoj atmosfer, da nema ekscesa i povreda.

Očekuje se učešće oko 30 takmičara, pet skakača iz Užica, a tu su i skakači iz drugih gradova Srbije, ali i drugih zemalja:

-Za sada imamo pet takmičara iz Užica, dolaze nam takmičari iz Kragujevca, Sombora, zatim gosti iz Slovenije, Danske, Bosne i Hercegovine (Zenica, Sarajevo, Banja luka, Konjic, Mostar). Iz Crne Gore prijavljen je skakač iz Podgorice, a verujem da će i veliku pažnji izazvati Lara Roz takmičarka koja stiže iz Sjedinjenih Američkih Država-kaže Branko Bogićević direktor JP Veliki park, nekadašnji skakač i sa 13 pobeda rekorder skokova u Užicu:

-Oba takmičenja se rade u dve serije, imaćemo i zanimljive goste, a ocenjivaće petočlani žiri. Zainteresovani takmičari mogu da se prijave i na dan takmičenja, a svi skakači su osigurani. Skokove obezbeđuje užički ronilački klub koji je u okviru sektora za vanredne situacije- spašavanje pod vodom.

Sve učesnike očekuju novčane nagrade. Prvolasirani takmičar dobija 30.000,00, drugoplasirani 25.000,00, dok će trećeplasirani osvojiti 20.000,00 dinara. Svaki učesnik po obavljenom skoku dobija četiri hiljade dinara.

Ostavite odgovor