Pocetna Društvo Konkurs za unapredjenje E-uprave lokalnih samouprava

Konkurs za unapredjenje E-uprave lokalnih samouprava

884
0
Podelite

U Užicu je održana prezentacija javnog poziva za program Ujedinjenih nacija (UNOPS) koji finansira  Švajcarska vlada preko  organizacije  Swiss PRO za podršku jedinicama lokalne samouprave za unapređenje elektronske uprave u cilju postizanja bolje usluge gradjanima  u vrednosti 350.000 evra.

Službenica za dobro upravljanje I rodnu ravnopravnost Swis PRO Snežana Libong Ngai navodi da će u okviru programa biti dodeljeno 40 ugovora za bespovratna sredstva jedinicama lokalnih samouprava vrednosti od 7000 do 9000 evra kako bi se unapredila elektronska uprava I obezbedile bolje usluge građanima i privredi zahvalujući E upravi.

-Pravo da konkuriše na ovaj javni poziv ima 96 opština i gradova iz regiona  Šumadije i zapadne Srbije I regiona  južne Srbije –  rekla je Libong Ngai i naglasila posebnu podršku opštinama i gradovima koje žele unapredjenje procesa donošenja odluka u konsultacijama sa građanima.  Ona je dodala da će biti podržana usluga elektronske participacije elektronskih slušanja, elektronske usluge za pripadnike nacionalnih manjina I usluge za osobe za invaliditetom i starija lica koja imaju potrebe za tzv. asistivnim tehnologijama.

Grad Užice će svakako aplicirati za ova sredstva, navodi predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović.

-Raduje što su u pitanju značajni iznosi oko 10.000 evra za lokalne samouprave kako bi unapredile svoju informatičku opremu, postupke i procedure. Grad Užice je u proteklom periodu dosta uradio u vezi digitalizacije i od Švajcarske vlade dobili smo softver za elektronsku skupštinu koju ćemo održavati već od ove jeseni – kaže Mitrović uz napomenu da je već od Švajcarske vlade dobijena prateća oprema koja je značajna za održavanje elektronske skupštine grada Užica.

Ostavite odgovor