Pocetna Društvo Strožije kažnjavanje i dosledan rad inspekcija  

Strožije kažnjavanje i dosledan rad inspekcija  

478
1
Podelite

Predsednik Gradske skupštine Užica Branislav Mitrović kaže da je u toku priprema izmene Odluke o držanju životinja na području Grada Užica koja će se naći na dnevnom redu nekog  od narednih skupštinskih zasedanja I kojoj će prethoditi javna rasprava.

-Predložio sam izmenu Odluke o držanju životinja na području grada Užica čime bi se pooštrile mere i kaznene odredbe za sve koji se ne pridržavaju odredbi ove odluke koja jasno definiše na koji način se drže životinje, odnosno kućni ljubimci konkretno psi, kako se izvode u šetnju, na kojim mestima se moguvoditi i kakve su procedure sa opasnim psima – navodi Mitrović.

Predsednik užičke skupštine kaže da  je evidentno da je u prethodnom periodu bilo više slučajeva napada vlasničkih pasa na mlađu populaciju.

-Druga faza jeste mnogo ozbiljniji i dosledniji rad inspekcijskih službi i primena te odluke – ističe Mitrović uz poziv gradjanima da dodju na javnu raspravu i učestvuju sa predloziuma u donošenju odluke.

U proteklom periodu u Užicu je registrovano više slučajeva napada vlasničkih pasa među kojima na ženu sa kolicima na Dovarju i poslednji slučaj sedmogodišnjeg dečaka u Velikom parku posle čega mu je u užičkoj bolnici ukazana pomoć.

U Užicu se godišnje dogodi oko dve stotine ujeda pasa, a u prvoj polovini godine komunalna policija podnela je deset prijava protiv vlasnika “opasnih” rasa pasa.

1 komentar

  1. Niko ne radi na održavanju javnog reda i mira i zaštiti građana od celonoćne buke od diskoteka i divljanja poludelih grupa narkomana huligana i debila koji od 23 h do 4h po ponoći na zbornom mestu pred „Lepom Brenom“ svakog petka i subote a i češće luduju,vrište tuku se siluju ,lome aute i izloge i nikad,ali nikad ne izađe patrola policije da ispendreči tu bagru koja godinama zagorčava život stanara.A za pse koji ujedaju,metak u čelo!

Ostavite odgovor