Pocetna Društvo Melisa i Maja uče mališane

Melisa i Maja uče mališane

181
0
Podelite

Kad su se bračni par Melisa i Zoran Đukić iz Engleske vratili u Zoranov zavičaj, požeško selo Tometino Polje, podno Divčibara, nisu samo uživali u prekrasnoj prirodi. Zoran je u selu formirao i obučio Vatrogasnu brigade, koja je desetak puta intervenisala u gašenju požara, a uz pomoć meštana i kolega iz Engleska izgrađen je i vatrogsani dom za smetaj vozila i opreme.

Melisa Đukić

Dok je Zoran razvijao vatrogasnu službu supruga Melisa je učila decu da plivaju, podučavala đake engleskom jeziku,  a u šest izdvojenih odeljenja Osnovne škole “Petar Leković” formirala mobilne biblioteke, pa knjige kruže od škole do škole i osnovci uz njih provode raspust.

I dok Melisa taj posao radi već nekoliko godina, ovog leta nešto slično se događa i u požeškom selu Zaselju. Mladenka Maja Stanić, akademski vajar, koja sa suprugom živi u Njujorku i tamo izrađuje skulpture u kamenu, sa dvoje dece doputovala je u zavičaj i mališanima pokušava da približi umetnost. Uz pomoć sveštenika Dejana Vojisavljevića, paroha u crkvi svetog Jovana Krstitelja u Zaselju, organizovana je prva likovna radionica za osnovce i predškolce, koja će raditi tokom raspusta. Dok boravi u Srbiji umetnica iz Njujorka će ih upućivati i u druge vidove umetnosti.

Ostavite odgovor