Pocetna MOSI 2019 Završene 56. MOSI igre Sokolac 2019.

Završene 56. MOSI igre Sokolac 2019.

457
0
Podelite

Finalnom utakmicom između fudbalera Požege i Nove Varoši (2:1) završen je takmičarski deo, a potom je usledilo i svečano zatvaranje 56. MOSI igara koje su se od 3. do 7. jula održale u Sokolcu.

Sveukupni pobednik ove petodnevne najveće smotre mladosti i sporta na ovim prostorima je ekipe domaćina, drugo mesto pripalo je Pljevljima a treće ekipi Rogatice.

U generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Sokolcu, drugo Priboju dok su devojke iz Požege zauzele treće mesto. U muškoj konkurenciji prvo mesto osvojila je ekipa Sokolca, drugo Pljevljima i treće ekipi Berana.

Za najuspešniju takmičarku 56. MOSI igara proglašena je Mladena Petrušić iz ekipe Sokolca koja je osvojila četiri zlatne medalje u disciplinama 100 metara prepone, kugla, štafeta četiri puta 100 metara sa preponama i skok uvis gde je postavila novi rekord igara od 180 centimetara. Stefan Ćuković takođe atletičar iz Sokolca proglšen je za najuspešnijeg takmičara ovogodišnjih MOSI igara. On je osvojio tri zlatne medalje, na 800 m, 1500 m i 3000 m. Nagrada za fer plej i sportsko viteštvo pripala je ekipi Goražda, a za najkompletniju gostujuću ekipu proglašena je ekipa Priboja.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica se zahvalio svim sportistima, sportskim radnicima  i gostima koji su ovih dana posetili njihov grad:

-Najvažnije je da je svih ovih dana sve funkcionisalo kako treba, nismo imali nikakvih primedbi. Pred naše goste smo iznosili sve ono najbolje što smo imali, ne samo hranu i piće, već pre svega naše tradicionalno gostoprimstvo i dobronamernost. Nadam se da će vam ovi dani provedeni na Sokocu, ostati u najlepšoj uspomeni i da ćete ih se sa setom sećati. Ne morate čekati naredne MOSI da se vidimo, ako vas put nanese, slobodno dođite, naša vrata su vam svima širom otvorena. Narednom domaćinu opštini Nova Varoš želim pre svega lepo vreme za građevinske i druge radove, a ako im treba pomoć mi ćemo im savetima rado pomoći.

Domaćih MOSI igara narednog leta je Nova Varoš. Direktor turističke organizacije Zlatar, Branko Pucarević u ime organizatora, obećao je da će sve učiniti da i oni budu dobri domaćini:

-Čestitam Sokolcu na odličnoj organizaciji ovogodišnjih igara, i sve vas pozivam da u što većem broju dođete u Novu Varoš. Potrudićemo se da budemo bar približno dobri domaćini kao što ste vi bili.

Ostavite odgovor