Pocetna MOSI 2019 Užičani se zadovoljni vratili iz Sokolca

Užičani se zadovoljni vratili iz Sokolca

321
0
Podelite

Bilans učinika užički sportista na 56. MOSI igrama koje su se od 3. do 7. jula održale u Sokolcu je 15 medalja od čega su četiri zlatne, šest srebrnih i pet bronzanih medalja.

Dragiša Kuzmanović generalni sekretar Sportskog saveza Užice ističe da su zadovoljni našim sportistima kakao rezultatima tako i ponašanjem:

-Svi i takmičari ali i rukovodstvo su besprekorno funkcionisali i na taj način maksimalno doprineli promociji Užica kao mogućeg domaćina MOSI igara 2021. godine. Ponosni smo što je naša ekipa sačinjena od takmičara koji su rođeni u Užicu i onijh koji imaju prebivaište u Užicu za razliku od drugih opština i gradova koji su posebno u ekipnim sportovima posegli za pojačanjima i time narušili neka pravila MOSI igara. Rezultati naših košarkašica i naših rukometaša su odlični jer u obe ekipe su nastupali samo sportisti koji su rođeni u Užicu.

Užice je su Soklocu imalo i svoju promociju kao mogućeg domaćina MOSI igrara 2021. godine:

-Sa promocijom smo počeli i pre ovih igara, apsolutno smo spremni čak i u ovom trenutku mi možemo da organizujemo MOSI igre jer posedujemo sve infratrukturne objekte za održavanje takmičenja, zatim smeštajne kapacitete kakve do sada niko nije imao, počevši od studentskih domova, školskih domova, hostela, renoviranih škola, fakulteta i medija koji su apsolutno dominantni ovde na Sokolcu a možete misliti kakvi će biti u Užicu. Tu je i zdravstvena zaštita koja je ne nivou, imamo Dom zdravlja, bolnicu, hitnu službu i naravno bezbednost. Tako da što se nas tiče Užice se sprema za organizaciju najboljih MOSI igara do sada. Neko nam je na promociji rekao „vi ne organizujete MOSI igre, vi organizujete svemirske igre“ i tako će i biti.

Kuzmnasnović ističe i da je najbolja pozivnica da dođu u Užice svima u Sokolcu bila Olivera Jevtić i njena trka na 3.000 m:

-Svi su došli da gledaju Oliveru. Ona je ostvarila skoro sve u svojoj karijeri, osvpkila skoro sve što se moglo osvojiti ali je prvi put osvojila zlato na jednim MOSI igrama. Retko je nastupala pred užičkim stadionom, i ako Užice bude domaćin 2021. godine obećala je da će nastupati za svoj grad. Ovo joj je prilika da u zrelim godinama nastupi pred punim gradskim stadionom, pred svojom publikom i da to bude kruna njene karijere.

Ostavite odgovor