Pocetna MOSI 2019 Olivera zlato, Mitrović srebro

Olivera zlato, Mitrović srebro

511
0
Podelite

Kako se i očekivalo u trci na 3000 m za žene trijumfovala je Olivera Jevtić. Ona je bila brža od Slađane Perunović iz Bjelog Polja i trećeplasirane Saima Murić  iz Prijepolja.

Olivera je posle trke zadovoljno izjavila:

-Imala sam želju da dođem u Sokolac jer u svojoj kolekciji medalja nemam zlato sa MOSI igara. Sve su mi bila srebra i sada sam osvojila i tu koja mi nedostaje. Nisam u formi uopše jer sam zbog povreda imala jednu dužu pauzu i počela sam da treniram tek pre desetak dana. Rekla je Olja i dodala:

-Ovo je bila želja mog trenera Slavka Kuzmanovića koji je pre samo sedam dana bio životno ugrožen i zbog toga sam želela da osvojim zlato. Čekala sam punih 29 godina na ovo. Davne 90. godine pobedila me je sjajna Danijela Srdanović i uvek sam bila druga iza nje. Stalno sam treneru govorila kada ću ja osvojiti tu zlatnu medalju i evo dočekala sam je.

Olivera je obećala i da će ukoliko Užice bude domaćin MOSI igara 2021. godine da će se takmičiti i ostvariti rekorde igara koji će trajati baš kao i njena dosadašnja sjajna karijera

U trci seniora na 3000 m Milan Mitrović je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.

Ostavite odgovor